30595  13. 10. 2011 13:41:36 - Adullka

Preventivna prehliadka v tehotenstve

Dobrý deň.
Prosím Vás, chcela by som vedieť, či môžem ísť na preventívnu prehliadku k ženskému lekárovi aj napriek tomu, že neviem či som tehotná? Objednaná som 2 dni pred začatím menštruácie, takže ešte ani z ďaleka nebudem vedieť, či som tehotná. Ak budem môže to nejako uškoďiť plodu? S manželom sa pokúšame o bábätko, ale zatial sa nám nedarí! Viem, že na to treba čas, ale sú nejaké vitamíny-zelenina. Čo nám mohli dopomôcť k rýchlejšiemu splodeniu? Za odpoveď Vám vopred ďakujem. S pozdravom Andrea

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Prohlídka určitě nemůže plodu ublížit. Lékaři to přesto oznamte, pravděpodobně odebere krev na hladinu hCG. Zatím se zbytečně nestresujte, v případě, že nebude dařit ani po jednom roce nechráněného pohl. styku, obraťte se na Vašeho gynekologa.

Komentáře uživatelů ...

13. 10. 2011 14:27:57
Aj keby ste bola tehotna tak prehliatka mu neuskodi ,prehliadaju sa aj tehotne ked je to potrebne a k tej druhej otazke neviem ci pomôzu zrovna vitaminy ale trpezlivost ruze prinasaju.Ked ste v poriadku urcite sa vam to podari,nepisete kolko sa uz snazite o babo.
13. 10. 2011 14:55:11
MS není rozhodujícím faktorem na počátku těhotenství. I u ženy, která počne může dojí ještě k jedné MS. Těhotenství se dá zjistit celkem rychle ve zdravotnických podmínkách (domácím testem spolehlivě až za 3 týdny od styku bez ohledu na MS). Pokud se s snažíte déle jak půl roku, je třeba, abyste šla vy a manžel na vyšetření ohledně plodnosti. Nechápu, proč ženy mají dojem, že po vitamínech a zelenině otěhotní. K rychlejšímu oplodnění paradočně může přispět i vhodně dávkovaná HA, když se v určitý čas vysadí.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky