30699  17. 10. 2011 10:51:49 - Zikin

Bouchaní hlavou do země při naštvanosti

Dobrý den,
můj 1,5 letý syn, když je naštvaný, tak začne bouchat hlavou do země, případně do hrany stolu, stěny, dvěří apod. K takové situaci dojde, když dostane za něco vynadáno nebo se mu něco nedaří, tak jak si představuje. Většinou se tak třikrát bouchne a je klidný. Pokud teda nezačne řvát, když se zrovna bouchl moc. Mám strah, že si ublíží a nevím, jak ho to odnaučit. Díky za radu. Lenka

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
nejlepší řešení bude stav konzultovat s Vaším pediatrem, který Vás případně odešle k dalším specialistům.

Komentáře uživatelů ...

17. 10. 2011 11:44:54
Spíše se ptejte, kde se to naučil!
27. 10. 2011 23:32:47
tak toto jsem prý dělával já,když jsem byl malej, prej máma dostala radu,že mě musí vždy !!! naplácat- prej abych věděl,proč brečet a vztekat se. prej jsem za nějakou dobu přestal abych nedostával na zadek. prý je to proto,že je to docela nebezpečné,zvláště,jak píšete o hrany a občas to "vztekání" neodhadne a může to mít docela nebezpečné následky. pokud vám v poradně poradí něco jednodužšího,lepšího.... udělejte to,ale udělejte cokoliv aby to co nejdříve zkončilo.
28. 10. 2011 14:27:32
Taký istý problém s mojim synom sme riešili pred rokmi, ked bol vo veku vášho syna, on si dokonca "vyhliadol" hrany stolu a pod. kde by sa buchol. Navštívili sme takisto staršiu pani doktorku, ktorá nám vtedy poradila iba to, aby sme dávali pozor na to,aby sa nezranil ked sa začne vztekať ho radšej ukludniť a ako to obdobie prišlo, tak i odišlo s vekom syna. Takisto sa vztekal, ked som mu obliekala vtedy "moderné" krepsilonové pančucháče, čím by viacej dostal na zadok, tým by sa viacej hneval. Doteraz /hoci má už 30/ neznáša silonové veci, nerobia mu dobre. Takže aj vtedy radšej chodil vo vyťahaných obyčajných pančuchách. Neverím, že by pomohla rada "dať mu na zadok" ked sa hnevá, radšej by som sa vyhla situácii, aby nevznikla.
mariana1
30. 10. 2011 20:00:12
mam rovbanyk problem s mojou 1,5 rockou dcerkou. ta sa hodi o zem a kope nohami ahlavou bucha o zem....

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí