31160  30. 10. 2011 10:51:58 - 5Laga5

Problémy s kojením

Dobrý den,
Máme 3měs. synka. Cca 2,5měs. jsme kojili z levého i pravého prsu, na střídačku. Ze začátku se stávalo, že vždy jedno prso nateklo, bylo tvrdé a musela jsem odstříkávat. Později se to upravilo samo a už jsme jen kojili na střídačku z levého či pravého. Ale nyní cca 14dní? už kojíme jen z levého. Čímž došlo k tomu, že pravé je výrazně menší, snad ještě menší než má původní velikost a levé zas naopak větší. Jsem z toho dost nešťastná, protože to vypadá blbě. Chci se zeptat, co může být příčinou? Proč najednou pije malý jen z 1prsu, když předtím se střídáním žádné problémy neměl? A co má prsa, upraví se to po kojení, tj. vrátí se do původního stavu a velikosti a nebo mi zůstane to jedno větší a druhé menší, ani u jednoho ne aktuál. stav než bylo před kojením. Děkuji za Vaše odpovědi.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
.
Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud jedno prso odmítá, může to být proto, že mu z druhého teče mléko hůř. To se stává např. při retenci mléka (ucpání mlékovodu). V tom případě stačí zatvrdlé místo rozmasírovat, pomáhají i teplé obklady, které mlékovody uvolní. Velikost prsou se po kojení samozřejmě upraví.

Vám se tvorba mléka v jednom prsu pravděpodobně snížila z toho důvodu, že malý z něj nedostatečně sál. Pokud chcete dál kojit z obou prsů, přikládejte malého střídavě k oběma. Tím že stimuluje bradavku, dává Vašemu tělu pokyn aby tvořilo mléko v daném prsu. Čím víc ho budete přikládat k prsu, ve kterém se tvoří méně mléka, tím větsí je šance na rozkojení.

Komentáře uživatelů ...

30. 10. 2011 12:15:21
Nepisete preco kojite iba s jedneho prsnika ci v tom druhom uz nemate mlieko?
30. 10. 2011 18:44:32
No právě jsem to zkoušela a mám ho tam.. tak nevím, v čem je problém, že nechce vůbec pít.. Prostě předtím v pohodě a teď už jen z levého. Když ale zmáčknu prs, tak normál z něj mléko stříká.. Na jednu stranu jsem pravák, ale v podstatě malého držím jen na levé ruce od narození, neboť na té pravé to neumím, tak mě napadlo, zda to nebude v tom, že jsem ho "naučila" dost preferovat tu jednu stranu, ale zas pil vždy z obou prsů, tak nevím. Mléko také je. Nechápu. Také se stává, že se po čase, při pití z toho jednoho prsu už jen, začne škubat, a je nepokojný.
30. 10. 2011 19:08:42
Poradila by som vam tak ze ak zacnete kojit tak najprv z toho co nechce ked bude hladny tak mu bude dobry ,moznoze si aj preto zvykol ze mu ide lahsie z toho druheho.zachvilu mu nebude stacit iba z jedneho ,ked nebude vyprazdnovane tak sa vam bude robit menej mlieka a môzte stratit.Vytlacanim alebo vysanim to neni ono.Preto mate aj mensie lebo nemate tolko mlieka ako v lavom .
1. 11. 2011 22:00:08
Už jsme se trošku rozkojili.. resp. stále se mu nelíbí kojeni z levého prsu, ale začla jsem jej stimulovat sama, tj. odstříkávám, nechávám ho z něj pít, ale to je tak max. 3-5min., víc zatím nevydržíme.. a také piju čaj na podporu mléka. Nevím proč se to stalo. Teď mi sice zas začlo samovolně téct mléko z toho prsu, kde nechce pít, když kojím z toho pravého, což bývalo předtím, ale to pil z obou. Napadlo mě, nemá na to vliv i menstruace? Neboť ji mám.
2. 11. 2011 20:58:11
Nie menzes nema nic s tym spolocne.Len tak ako som vam pisala najprv z toho co nechce a potom s druheho.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí