31500  7. 11. 2011 14:27:47 - ivusa200

Svrbenie penisu u 4 ročneho syna

Dobrý den,
mam problem s mojim 4 ročnym synom,stale sa stažuje na svrbenie penisu, hovori že ho svrbi, cely den si ho natahuje,on povie ze ho ma prilepeny a preto ho svrbi ale ja som nevidela za by ho mal prilepeny,predkožku si stiahne pekne sam a nema to ani červene ani opuchnute, každy vecer si ho umyva čistou vodou,aj spodne pradlo ma kazdy den ciste, neviem ci mam s nim ist k lekarovi lebo asi pred rokom mu stahovali predkozku a odvtedy mam problem dostat ho k lekarovi. Ďakujem

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Váš syn je věku, kdy začíná objevovat a poznávat vlastní tělo. Může se tedy jednat o zkoumání vlastní sexuality.

Je Váš syn alergik nebo atopik? Druhou možností je, že mu nesedlo spodní prádlo (z jakého je materiálu?), prací prostředek či aviváž. Doporučuji používat prací prostředky přímo určené pro dětskou pokožku. A jaký mycí prostředek používá na intimní místa? Ideální je používat pouze vodu a nebo roztoky k tomu určené, v žádném případě mýdlo nebo parfémované sprchové gely (byť jsou určené pro děti).

Komentáře uživatelů ...

7. 11. 2011 19:54:03
Moze sa jednat o alergiu, napr na prasok, avivaz, ale bolo by vhodne ist k lekarovi, ved aj jemu to je neprijemne a urcite pochopi, ze to treba riesit.
8. 11. 2011 10:54:43
Je možné, že je to něco jiného: Synkovi jsou 4, to je věk, kdy se u dětí probouzení pohlavní pudy. Je mu příjemné, že si ho dráždí a vymlouvá se na "svrbění", nebo neví, jak to pojmenovat. Podstatný dotaz: Je mu to svrbění příjemné nebo nepříjemné? Topoří se mu při tom penis? Pokud je to jen tato příčina, tak je zbytečné to řešit. Do roka se to zklidní.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí