31614  10. 11. 2011 19:46:46 - 5Laga5

Vyfouklé prso při kojení - nešťastná

Dobrý den,
prosím o radu jak odborníka tak i Vás, které s tím máte zkušenosti. Mám 3,5měs. syna a doposud plně kojím. Před tím jsem kojila na střídačku z obou prsou a na střídačku se mi zvětšovala a tvrdla. Musela jsem odstříkávat. V současné době však došlo ke změně. Již plně kojím bohužel pouze z 1prsu, z 2prsu synek moc nechce pít, a když, tak to je na dlouhé přemlouvání, strkání k prsu a stejně by se nezasytil, takže pak zas kojím z toho, kde pije. No a problém je ten, že prso, ze kterého kojím pořád je větší než mé původní, to druhé, ze kterého již nekojíme je zas menší než bylo původně. Hodně menší. Téměř nulové. Přitom, když zmáčknu prs, teče z něj mléko. Tak v čem je problém? Mohu to nějak vrátit do původního stavu, aby zas se kojilo na střídačku a mé prso se zas zvětšilo nebo jak se to řeší. Jsem z toho nešťastná.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Nabízejte malému menší prs co nejčastěji, tím v něm podpoříte tvorbu mléka. Zkuste před kojením dát na prs teplý obklad, tím uvolníte mlékovody a mléko malému poteče snadněji. A pokud z prsu odmítá pít, musíte jej co nejčastěji odstříkávat. Nemáte na tom menším prsu trhlinky nebo zarudnutí? Nepoužíváte na něj mast (např. Bepanthen)?

Komentáře uživatelů ...

11. 11. 2011 12:43:09
no najlepsie by vam poradil lekar, ale otazka je, ci si prso - to z ktoreho nekojite - odstriekavate? je potrebne si mlieko odstriekavat, pretoze sa vam zapalia zlazy a to bude teda este len bolest..

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí