31670  13. 11. 2011 10:16:53 - kopretinaV

Stolice - množství?

Dobrý den,
jsem mámou 2 měsíční holčičky, nyní se nám stává, že v plence má malá již denně pouze ani né malou lžičku kakání. Dříve vždy měla několikrát denně velké hromádky kakání. Večer především jde vidět, že tlačení ji probouzí a v plence výsledek žádný, opět malinkaté množství, takový potěr pod konečníkem pouze. Zkoušela jsem zavést rektární rourku a z ní vytekl větší množství průjmovité stoličky. Nevím, zda je to normální. Malá na prohlídkách u lékařky přibývá, co měsíc to přes 1 kg. Je plně kojena. Stolička má standartní barvu, ale pokud dám rourku tak vyteče trošku nazelenalá. Lékařce jsem tuto věc sdělila a nevidí v tom problém, dělal se také ultrazvuk bříška a nic tam nenašli. Připadne mi, ale divné, aby dítě, které řádně papá prostě kakalo jen necelou lžičku, kterou v plence na leznu při každém přebalování denně co 2 hodiny, jen takové máznutí v plence.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Ve dvou měsících dítě roste nejvíc a nejrychleji v celém svém životě. Na růst a vývoj potřebuje maximum energie. Některé děti mají období, kdy přemění věškerou přijatou potravu na energii a stoličku třeba i několik týdnů nemají. Opravdu je to normální a není se čeho bát :)

Komentáře uživatelů ...

Andrej88
27. 11. 2011 6:48:28
aj nasa malicka to iste papala a nekakala presne babetko nekaka aj 2tyzdne a farba je zelena a este dlho bude babetko sa cisti tzv.hlieni

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí