31724  14. 11. 2011 21:07:44 - Pettula82

Pseudohalucináce? Z čeho?

Přeji hezký den,
posledni dobou, nekolik mesicu zpatky, mam problem po probuzeni, v okamziku, kdy PRVNE otevru oci, resp. kdyz me neco probudi, mam halucinace, vim, ze to neni realne, ale realne veci vidim, osklive oci, ruzne veci, obliceje. Asi tri roky beru leky na srdce - Vasocardin, nikdy jsem ale tyhle stavy nemela. Podotykam, ze jsem permanente ve stresu, trpim uzkosti, strachem, menecennosti, tezkymi depresemi (vse neuspesne lecene, hlavne z me strany, pze jsem nemela zajem, nedostatek casu, stud). Mam podezreni na LQTS, Schwarzovo skore - 2, po probuzeni uleknutim mi hodne busi srdce, resp. nervy kolem nej, pze tep mivam normalni a v tuhle chvili se mi take projevuji halucinace, pul roku zpatky jsem po probuzeni nevedela, kde jsem, co je za den, nekolik vterin trvalo nez jsem se vratila tzv. zpatky k sobe a uvedomila jsem si svoje JA. Byla jsem dezorientovana, jakoby se mi chtelo omdlit. Nevite, proc ty halucinace mam? Kdyz to nekomu reknu, tak se mi smeje. Je mi 29 let. Jsem s pozdravem PT

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Halucinace krátce po probuzení, se ve stavu velkého vypětí a stresu mohou výjimečně objevit a nemusí to znamenat nic vážného. Vy je ale popisujete v rozsahu posledních měsíců. Kromě toho uvádíte i těžké deprese, také, že byly neúspěšně léčené. Upřímně také i přiznáváte svůj podíl. Říkáte, že jste na léčbu neměla dostatek času, zájmu a ochoty se svěřit, jak to je dnes? Soustavná psychoterapie s medikací by Vám mohla značně ulevit. Zkuste vyhledat psychoterapeuta nebo psychiatra a pokuste se s ním postupně všechny ty potíže zvládnout. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

15. 11. 2011 11:26:25
ja vam sice poradit neviem, len ma zaujima v akej spolocnosti sa pohybujete, ked mate 29 rokov a ludia v okoli po povedani problemu sa vam smeju.. pokial mate halucinacie, bude najlepsie si pre zaciatok najst aspon psychologa - on sa vam urcite smiat nebude..
16. 11. 2011 16:18:42
pracuji v oboru letecka preprava s dospelymi lidmi, jinak se s lidmi temer nestykam...
16. 11. 2011 16:19:02
podotykam ze stres ale v zamestnani nemam...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy