31843  19. 11. 2011 2:06:53 - muz21

Žárlivost - homosexualita

Dobrý den,
jsem student VŠ (zdravotnického směru). Je mi 21 let. To, že jsem gay, vím o sobě cca 4-5 let. Prošel jsem vnitřním coming-outem již před dvěma roky a jsem se svou orientací víceméně smířen. Ale. Když jsem nastupoval na VŠ do 1. ročníku, poznal jsem jednoho kluka, studuje stejný obor jako já. Poznali jsme se a nakonec jsme spolu šli na "privát", jelikož trvalé bydliště máme daleko od školy. Už od samého počátku mi byl milý, sympatický, zkrátka mi nebyl lhostejný. Je moc milý, hodný, trpělivý, klidný (opak mě - já jsem spíše výbušný, avšak nemohu říct, že bych nebyl hodný, nemohl bych koneckonců vykonávat svou profesi). Jsme spolu na bytě (na privátě) cca přes rok. Trávíme spolu mnoho času (dalo by se říct, že skoro 24 hodin, 5 dní v týdnu). A já jsem začal poznávat, že jeho přítomnost mi je milá, že jsem rád vedle něho, poslouchám ho, rád si s ním povídám. Dejme tomu klasické "příznaky" ?lásky?. Ano, jsem do něj zamilovaný. Bohužel, já jsem gay a on heterosexuál. Můj problém vězí v tom, že mám až moc velkou žárlivost a jsem majestátnický. Ve skrytu duše vím, že je to typ kluka, kterého bych chtěl. On sice neví, jako já chovám k němu city. A vadí mi, když si píše s holkami na facebooku (na nejhorší sociální síti - to je ale můj nátzoe). Jedna holka ho moc chtěla, já jsem mu jí jako kamarád rozmlouval, nevím, jak to celé dopadne. Extrémně na něj žárlím, chci ho mít jenom pro sebe a nechci, aby ho měla nějaká holka. Dal bych mu snad vše. Avšak vím, že toto je nerealizovatelné. I když se k sobě chováme velice dobře (přátelské objetí,). A nevím, jak se zbavit tohoto problému. Vyrovnat se s tím, že on je heterosexuál, že ho nikdy nebudu mít, že si najde slečnu, se kterou bude (pro mě nepředstavitelná představa), že se mnou nebude trávit tolik času. Jak už vyplývá z toho, co jsem napsal, potřeboval bych poradit v této oblasti. Jak se mám aktuálně zachovat, jak se mám zachovat do budoucna. Prosím, nezapomínejte, že se s ním vidím každý den (kromě víkendů). Díky moc, Petr.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Petře, nyní je jisté, že on je heterosexuál a že s ním nikdy nezrealizujete naplněný vztah, po kterém pochopitelně toužíte. Má smysl toto dál prodlužovat? Vy kamaráda nyní milujete a odpoutání bude těžké, ale zasloužíte si normální a vzájemný vztah. Čím déle s ním budete zůstávat, tím déle na Vás "ten pravý" bude někde jenom čekat. Poradím Vám to, co určitě nechcete slyšet, ale odstěhovat se je to jediné a účinné řešení.

Komentáře uživatelů ...

19. 11. 2011 6:30:38
Je to pre vás ťažké a podobne to bude i ďalej. Buďte realista on váš nikdy nebude. Zostne to pri platonickej láske ak si nepokazíte nejakým "priznaním". To nerobte ON to nepochopí. Vy si musíte hľadať krásny vzťah medzi "svojimi" !!! Ak chcete pomôcť sebe i jemu a prajete mu všetko naj naj, tak mu doprajte všetko to čo súvisí s jeho "láskou". Z vašej lásky mu prajte JEHO lásku. V láske nemôžete byť sebec, tak nebuďte. Doprajte mu šťastný život s niekym iným. Vám zostanú smutné oči, ale prekonajte to s vierou, že raz i vy stretnete toho pravého.
19. 11. 2011 13:45:28
On je hetero, tym to hasne. Ako homosexual musite byt zmiereny s tym, ze mate vo vybere partnera znacne obmedzene moznosti. Mali by ste sa dokazat prekonat az natolko, ze mu nebudete ranit vo vztahu. Keby tam bolapre vas nejaka sanca, este je to pochopitelne, ale takto je to od vas vyslovene podrazacke. Je to v prvom rade vas kamarat a pre kamarata sa ma chciet to najlepsie. On sa homosexualom stat nemoze. Ak s tym mate vyslovene az taky problem, mozno by bolo najlepsie uplne tento vztah prerusit, aj ked neviem ako velmi je to mozne vzhladom na to, ze by ste si museli najst nove byvanie. Dalsia vec je, ze je len otazka casu, kym si to vas kamarat vsimne a zrata si dve a dve a to nenavratne znici vas vztah. Pretoze mat kamarata,ktory je homosexual je okej, ale kamarat, ktory je do neho zamilovany a snazil sa mu prekazit vztahy s babami, to asi nepredycha.
19. 11. 2011 19:50:45
Doplnenie: Ak sa akokoľvek s vašim vzťahom priznáte prídete ešte i o to čo máte dnes. Bude sa vám vyhýbať, už nikdy s vami v blízkosti neposedí, bude sa zamykať v kúpelní, nebude sa pre vami prezliekať ani s vami rozoberať svoje "vzťahy." Krásne platonické chvíle, ktoré prežívate a ste šťastný keď s ním môžete byť 5 dni v týždni sa zmenia na strach zo stretnutia vyhýbanie. Je to kruté, ale i to môže nastať. Všetko prosím zvážte. Veľmi vám držím palce.
20. 11. 2011 16:56:53
Spolubydlící nejspíše úplný heterosexuál nebude. To, jak jste ho popsal, není chování heteráka.
24. 11. 2011 23:02:58
Cau tak o tomto viem svoje !! Tiez som gay .Bol som fanaticky zamilovany do kamoša a točilo ma to 4 roky ! Lebo to bol človek čo mal spoločne hobby ako ja resp sme sa stretávali stále ( boli sme v rovnakom šport.klube ) ..Naozaj jediná vec čo ti pomoze je sa odstahovat ..zíde z očí zíde z mysle ..bude to trvat dlho kym sa ,,odmilujes,,..mozno aj rok na to sa priprav ..ale niet ineho riesenia .keby si cel pokecat tak mam meil Mike_86@azet.sk

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy