31858  19. 11. 2011 17:23:50 - latijana

Potíž s okem - kojenec

Dobrý večer,
dnes ráno jsem u našeho 3,5 měsíčního syna objevila v koutku levého oka žlutý ospalek. Během dnešního dne se ale oko našeho syna pomalu horší. Oko slzí a postupně vyplavuje žluté mazlavé "ospalky". Je nutné jezdit dnes či zítra na pohotovost? Koupili jsme v lékárně kapky Ophtalmo - Septonex na doporučení lékárnice, ale na příbalovém letáčku není uvedeno, zda jsou kapky vhodné pro kojence. Můžeme tyto kapky použít a k lékaři se dostavit až v pondělí, pokud se stav syna nezlepší? Syn je celý den neklidný a má tendence si oko mnout. Také nám v lékárně řekli, že se již nedoporučuje Borová voda. Je to pravda? Děkuji Vám za odpověď. S pozdravem Jana

Dr.Janek   Dr.Janek [Oftalmolog]
Dobrý den, borová voda je vhodná na výplachy oka, ale pokud by se jednalo o zánět spojivek, pak rozhodně nepomůže. V takovém případě je nutná návštěva očního lékaře, který by předepsal kapky, které by mohli užívat také kojenci.

Komentáře uživatelů ...

19. 11. 2011 18:22:20
Myslim si zeby vam zle neporadili v lekarni,tiez musia o liekoch nieco vediet.Podla mna su tie kvapky neskodne a mozte ich kludne kvapkat.Ak neprejde do pondelka chodte ku lekarke.
20. 11. 2011 16:52:05
Jděte k lékaři nebo synovi to oko zničíte úplně vaší hloupostí.