31870  20. 11. 2011 11:02:28 - miraf

Náměsíčnost?

Dobrý den,
když jsem se dneska probudil, rodiče mi říkali, že jsem chodil po bytě a choval se jako nenormální. Já si z toho nic nepamatuji, vím jen, že se mi zdálo, že jsem jedl ořechy. Máma mi pak říkala, že jsem je doopravdy jedl. V tom stavu, kdy jsem o sobě nevěděl, jsem chodil po bytě, křičel jsem, smál jsem se - byl to pro ně šok. Něco podobného se mi stalo zhruba před týdnem - spolubydlící měl z toho šok - prý jsem křičel a pak vyl jako vlk. Jedná se o nějakou psychickou poruchu nebo co to je? Můj zdravotní stav: užívám novorapid, levemir a micardis, žádné jiné léky.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Náměsíčnost se někdy může objevit, také společně s mluvením ze spánku, nejčastěji v období zátěže nebo stresu. V dětství je takto běžná a nic vážného neznamená. V dospělosti pak obvykle mizí. Když se výjimečně v pozdějším věku vyskytne, řeší se s lékařem nebo psychologem.
Můžete rodičům povědět o možné stresové příčině. Bylo by vhodné, kdybyste upravil režim: dostatečně spát, chodit spát a vstávat v přibližně stejnou dobu, nejíst na noc moc těžká jídla. Je dobré nepřehánět to s televizí a počítačem, mít dost pohybu na čerstvém vzduchu. Popřemýšlet nad tím, jak to jde ve škole a co se dá pro to udělat. Pokud se náměsíčnost bude opakovat, vyhledejte pomoc psychologa.

Komentáře uživatelů ...

22. 11. 2011 7:32:26
Jste diabetik? Ja mivam zase halucinace, diabetik nejsem, beru vasocardin, ktery muze zpusobovat zle sny, deprese...na dnesek je mela tak silne, ze jsem se jich vizualne nemohla zbavit...Znala jsem muze, jehoz byvala partnerka trpela taktez namesicnosti, je dobre, ze mate spolubydlici, ze nejste sam. Jedine co nejlepe muzete udelat, je zajit k lekari a dale postupovat dle odbornika. Hodne sil!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy