32068  25. 11. 2011 19:44:30 - Tommass

Rozchod? Žárlivost? Jak dál?

S přítelkyní jsme přes 11let a poslední 2 měsíce se začala vracet pozdě domů,i její chování se změnilo(když jsme šli společně vypila nanejvýše 1 drink, ale nyní 2 piva). Na mou otázku:"zda jí něco trápí nebo není-li někdo 3-tí či co se vlastně děje?", na mne spustila, že jsem žárlivý (pondělí), atd. Dalším příkladem takové spouště je např. když jí ráno "pošťouchnu" Pro kterého se tak parádí ap.(samozřejmě z legrace) Mohu se zeptat, zda se jedná o žárlivost z mojí strany, protože to mám neustále na talíři? Nicméně problematika se rozšířila, abych nezapomněl, tak si vybrala při pohovoru kolegu, se kterým je nyní asi 10 dnů v kanceláři. Bral jsem ho jako kámoše, šli jsme spolu na fotbal, pak i s přítelkyní na pivko(zde ty 2 piva). V úterý přišla o půlnoci(prý byla na rozlučce s odcházející kolegyní) a včera v 2:30. Bohužel jsem zjistil, že právě s oním kolegou. Potřeboval jsem si stáhnout na CD muziku do auta a na PC byl otevřený outlook s poštou, která mne zaskočila zpráva od něj - fantazie ve třech(i s kolegyňkou z práce). Když jsem se po jejím návratu zeptal co se děje (nesdělil jsem svůj poznatek), tak se opět strhlo peklo, že jsem žárlivý, že kolega má přítelkyni, já jí jenom omezuji(to si nemyslím, protože když jsem se jí dříve ptal, proč si nezajde s kámoškama na kafe, když jí už několikrát zvaly - tak je utahaná z práce a nemá na to náladu, ani čas). Dost mne to mrzí a nevím jak zareagovat a co mám dělat. Nerad bych zahodil 12 let společného života, ale nějak se s touto situací nedokážu vyrovnat. Myslíte, že by bylo nejlepší vztah ukončit?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Počkejte s ukvapenými řešeními. Asi mezi ní a novým kolegou může běžet nějaký flirt. To ale ještě neznamená nutně nevěru! Zkuste teď na chvíli ustat s vyzvídáním, je vidět, že je to slepá ulička. Držte se víc zpátky, buďte k ní pozorný a maximálně vnímavý: když by se jednalo o vážný problém, bude to otázka pár dnů, kdy se projeví její podrážděnost nebo jiná výrazná změna. To bude příležitost hovořit o vašem vztahu, zkuste se dobrat jádra věci. Dejte přítelkyni znát, že o ni stojíte a že nechcete zahodit společných 12 let. Povzbuďte ji, aby mluvila o vás dvou, o tom, co jí chybí. Do problému je třeba se pustit směrem od příčiny, kolega z práce je vedlejší, nakonec jde zřejmě jen o pouhý flirt. Berte to jako příležitost pro váš vztah. Ať vše dobře odpadne.

Komentáře uživatelů ...

25. 11. 2011 21:14:51
Nieco sa rozhodne deje, ale mali by ste sa pokusit o tom zistit viac, nez spravite zavery typu rozchod, hlavne po 11 rokoch. Ono sa mi to nezda zatial az tak zavazne, teda okrem toho mailu od kolegu, na to by som si posvietila.
25. 11. 2011 21:50:28
11 rokov vzťahu... začal sa stereotyp a panička potrebuje maličkú zmenu... Na druhej strane si niečo možno dokázať, že ešte je v kurze, do toho príležitosť, nový človek a prúser je na svete. Možno to nič nie je , prejde to, no možno sa nieo začalo , čo len tak neprejde. Podľa toho čo píšete ste rozumný človek a hlavne chlap, takže ak vynecháte jednu ženskú doménu , ktorou je hystéria , mohli by ste túto zapeklitú situáciu zvládnuť a zdarne dotiahnuť do šťastného konca . M.
26. 11. 2011 0:49:39
Děkuji moc, za odpovědi. Snad to nějak zvládnu a poznatek z emailu si nechám pro sebe, aby nevznikl další důvod k tvrzení mé žárlivosti (myslím, že by to bylo pojato ve smyslu - "ty mi sleduješ emaily" atd). Takže ještě jednou děkuji a přeji hezký večer.
Mariola
28. 11. 2011 15:50:25
Ak sa bude chcieť ísť opäť baviť , pridaj sa k nej . Ak bude súhlasiť , fajn . Ak nie , zistíš , že sa niečo deje , a budeš mať dôvod (zámienku ) si s ňou pohovoriť o vašom vzťahu . Veľmi držím palce !

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy