32130  28. 11. 2011 8:34:42 - wlado

Psychické problémy, deprese, úzkost.

Ja pred 10 dny skoncil s korenim tabaku a marihuany, oboje jsem kouril od 15 ti let. cigarety krabicku denne. poslednich 5 let jsem vykouril nejmene gram marihuany sam. sekl jsem s tim ze dne na den a po 5 ti dnech pocity: uzkost, nevnimavost jako bych byl mimo, je mi neprijemne s nekym mluvit jako bych chtel uteci. musim chodit a to tak ze rychle jinak mi prijde ze se zblaznim atd. nez jsem se rozhodl ze zravotnich duvodu prestat tak jsem si rikal jaka je to parada a opak je pravdou, modlim se aby tohle vse uz zkoncilo, protoze vim, ze s takovyma stavama co z toho mam do prace nemuzu a urcite o ni prijdu. kdyz si prijdu mimo, vydesi me to a musim pryc, kdyz na me v tom stavu nekdo mluvi tak bych nejradeji take utekl, jsem nestaly, neklidny a mam strach z toho ze omdlim bo ze mi praskne srdce, to vse jsou abstinencni priznaky dlouholeteho a silneho uzivani marihuany? kdyz mi jeste zvladali plice, tak nebyl problem 2-3g denne, at ted moje telo s mozkem nechapou co se deje. prijde mi ze se kazdou chvili zblaznim, je to strasny pocit a ani neurol ani jina antidepresiva na to nezabiraji. pripadam si jako blazen. a pak najednou jako by nic. jsem v klidu a chce se mi spat a rikam si ze jse byl nekde jinde nekdo jiny, neklidny a vystraseny z uzkosti u srdce. a tak to mam denne uz 4dny, rano se vzbudim a je mi skvele, tak jak nidky, jsem vesely, plny energie. pak to najednou prijde a nevim co, kam jak a nic. prosim poradde co s tim mam delat. at beru neurol 3x denne bo ne, stejne to prijde jednou za den. zacal jsem brat arketis, ale mam pocit ze do tech 14dnu nez zacne zabirat to nezvladnu. je mi 23 let a mam syna co me drzi nad vodou. prosim poraddte.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Předně Vás můžu uklidnit, že ačkoli u tabáku existuje výrazný abstineční syndrom, tak po marihuaně by abstinečení příznaky neměly být.
Zřejmě se zatím s kouřením vypořádáváte pouze "svépomocí". Poradím Vám zavolat na linku odvykání kouření, např. 844 600 500 a nechte si poradit ohledně náplastí, žvýkaček, příp elektronických cigaret. Některá antidepresiva mohou hodně pomoct, ale musí jít o odpovídající preparát a správně ordinovaný. Pouze lékařem. V žádném případě Vám nepomůže Neurol, jak sám vidíte. Je úctyhodné, že jste se do toho pustil, je to ale hodně náročný úkol, kdy je šikovné si pomoct, jak můžete. Ideální je docházet k odbodrníkovi a postupovat pod jeho vedením.

Komentáře uživatelů ...

neviemakuprezyvku
11. 12. 2011 2:37:32
10 dni je kratka doba ak si prestal po takej dlhej dobe hulit, musis pockat dlhsie, pokusit sa ovladnut svoju psychiku, lebo to mozes len ty, bud sam sebe panom a zvladnes to. po nejakej dobe ti tie stavy prejdu uplne. bude to v pohode :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy