32226  30. 11. 2011 13:38:16 - 1Mia

Volba mezi dvěma partnery

Dobrý den.
Trápím se pro svůj nynější vztah a zároveň přemýšlím o návratu k člověku nebo spíše do domu, z kterého jsem před rokem odešla. Nevím, jak mám vyřešit vztah s nynějším partnerem. Jsme spolu rok a zjištujeme, že jsme každý úplně jiný. Já komunikativní, impulsivní, společenská. Partner uzavřený,nemá rád společnost lidí kolem sebe.Lpí na dodržování toho, co se řekne a nepřipustí, že se občas můžou věci nechtěně změnit. Nemá rád mou práci zdravotní sestry. Společný máme jen zájem o sport.Jinak se v názorech na život celkem rozcházíme. Ani nevím, zda mohu říci, že ho ještě miluji. Problém máme i v sexu.A proč píši. Bývalý partner mi nabídl, že se mohu vrátit tam, kde jsem to milovala, kde mám své psy, svou zahradu, svého 20letého syna,s kterým si moc dobře rozumím a vím, že by byl rád, kdybych se vrátila. Ale má to háček.Partnera jsem opustila kvůli alkoholu.Nebyl zlý, jen často podnapilý. Jinak jsme si hodně rozuměli, měli společné zájmy, bral mě takovou jaká jsem. Splnil mi sen o rodinném domě a velkém psu. Podporoval mě a mé děti/byl to můj druhý partner/ jak finačně, tak citově. Vím, že se alkohol těžko řeší a já bych chtěla nejprve důkaz, že to bez něj zvládne. A já nevím, zda by to bylo dobře. Nevracela bych se k němu, jen do domu a čas by ukázal.Fungovali bychom jako spolubydlící. Mám se vrátit? Prosím o radu, jak to řešit. Děkuji.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
A čo keby ste boli chvíľu sama? Nerozumiem prečo sa hrniete zo vzťahu do vzťahu. "V jednom to neklape, tak utečiem niekam, kde síce tiež nebudem najšťastnejšia, ale aspoň budem mať psa a záhradu..." Je samozrejme len na Vás celé rozhodnutie, ale skúste si zvážiť aj to, či nemáte iné možnosti, kde by ste začínali Vy sama so sebou!

Komentáře uživatelů ...

honest4
30. 11. 2011 22:48:45
Dobry den.Bola by velka chyba ostat s terajsim priatelom.Lutovali by ste cas straveny s nim a navyse,casom by ste sa urcite rozisli.V podstate ste si problem vyriesili sama.Od terajsieho priatela rozhodne odidte.Moze sice vzniknut riziko,ze ostanete bez partnera,ked to nevyjde ani s byvalym.Ale za skusku to stoji.Vyskusajte teda byvat u partnera.Stanovte si neurcitu dobu,cez ktoru si musi od vas drzat odstup-musi sa spravat sa len ako kamarat.Nedovolte mu,aby sa spraval ako vas partner,lebo vtedy si bude mysliet ze ste jeho a zase sa moze vratit ku alkoholu.Povedzte mu,ze vas musi v tomto respektovat.Ak vas ma naozaj rad,da vam tolko casu,kolko potrebujete a s alkoholom sa nadobro rozluci.Ak nevytrva a zacne zase pit,zdvihite sa a odidte,sancu ste mu predsa dali a on ju premarnil.Vela stastia:).
1Mia
1. 12. 2011 12:22:52
Děkuji za povzbudivá slova.Vnímám to stejně :-).
lily151
1. 12. 2011 14:44:43
aj ja by som sa priklonila k tomu, ze s terajsim to nikam nevedie. Vratte sa do svojho stareho domova, ale s tym, ze aj byvalemu poviete, ze mate zadne vratka a musi vam preukazat, ze sa s nim da spolunazivat. Ak bude mat zasa alkoholove excesy, mozete sa vzdy odstahovat, nemate co stratit.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy