32292  2. 12. 2011 17:04:44 - simonezet

Strata chuti na sex

Dobrý deň,
hcela by som sa spytat ako mam riesit problem nechuti sexualnej aktivity mojho partnera. Sme spolu uz 5 rokov, tento stav trva uz asi 4 mesiace, v minulosti sa nieco podobne tiez objavilo, no preslo to a netrvalo to az tak dlho. Co sa tyka stresu v praci, myslim ze nie je nijak vynimocny, nepostrehla som zvysene zatazenie oproti minulym rokom. Len sa stazuje na unavu. Vsetky prve kroky musim robit ja a vyskytlo sa uz aj odmietnutie z jeho strany. Dakujem za vsetky rady.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Důležité je najít příčinu problému. Základem je otevřený rozhovor mezi Vámi a partnerem. Podobné stavy bývají často "psychického charakteru" tj. nadměrný stres v práci, doma či dlouhodobě neřešený problém např. v rodině atp. Důležité je to, aby partner chtěl problém řešit, protože to za něj udělat nemůžete. V klidu to sním proberte, řekněte mu, ať se Vám svěří, že mu s problémem pomůžete. Nepůjde-li problém ani přes tyto rady vyřešit, doporučuji společně vyhledat pomoc sexuologa, ovšem bez snahy partnera zcela jistě problém nevyřešíte. Naprosto nezbytná je jeho spolupráce a snaha situaci vyřešit.

Komentáře uživatelů ...

Bader
2. 12. 2011 19:13:37
Možno otrepaná odpoveď - úprimný rozhovor! To by bolo ideálne a dozvedela by ste sa všetko, teda skoro všetko. Ideálne to však nikdy nebude tak musíte bádať sama. Stres, strach, pochybnosti i o sebe, choroba a podobne môžu byť príčinou. Nenápadnými otázkami nie vyšetrovaním, nie ponižovaním skúste hľadať odpoveď. Čo sa vo vašom vzťahu za posledné mesiace zmenilo? Nikdy nebol i pred tým taký? Nezmenili ste sa vy? Nie ste panovačná? Dôvodov môže byť ozaj dosť. Hľadať ale musíte spolu.
simonezet
3. 12. 2011 19:06:48
Dakujem pekne za odpoved. Samozrejme som rozhovor skusala niekolko krat. Mam vsak pocit, ze partner tuto situaciu nechce riesit. Podla jeho slov mu sex nechyba, nemysli nan a vyhovuje mu to tak ako to je. Pri rozhovoroch na tuto temu je nervozny, odmieta sa so mnou o tom bavit.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie