32316  3. 12. 2011 22:37:24 - scarpox

Nechuť k životu a posmrtný život

Dobrý den,
zdravím celý portál Live Doctor. Můj problém je v tom, že mám hroznou nechuť k životu. Vím, většina lidí si řekne že mi je jen 15, a život mám před sebou a to nejlepší mě čeká. Možná hodně lidí si říká že jsem blbec, a že bych měl být rád, ale já nejsem. Nebaví mě žít. Divné, že? Ale je to tak. Snáším každodenní rutinu, ze školy domů, bude to už 8 let. Nevidím žádné důvody proč dále žít. Sice tu mám rodinu kterou bych nechtěl nikdy opustit, ale bohužel. Necítím se v tomhle světě dobře, samý zlí lidé, jen peníze a zabíjení, sex a nenávist. Nebyl jsem nikdy nábožensky založený, ale chci se dostat na ''druhou stranu'', setkat se s Bohem a dědečkem, pocítit klid a odpočívat v pokoji. Asi si myslíte že jsem blbec a pod. , neumím to popsat, ale trápí mne věčná úzkost z toho života. Bůh mne poslal na svět, a měl bych si toho vážit, jenže chci na druhou stranu.. Přátele nemám, jsem spíše do sebe uzavřený. Mám pocit, že rodiče pro mě nemají pochopení. Možná se najde nějáká zpřízněná duše a pochopí mě, potřeboval jsem se svěřit. Hezký den.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Samozřejmě, že ve světě najdeš politiku peněz, vraždy a chybění morálky. Je to ale opravdu všude kolem? Podle dotazu působíš dojmem příjemného a inteligentního kluka, který svůj život dobře zvládá. Možná jen potřebuješ o svých pocitech mluvit. Pokud se u Tebe v rodině nebo v okolí nenajde někdo blízký, s kým bys to mohl probrat, neboj se o pomoc obrátit na odborníka.

Komentáře uživatelů ...

kocicka.pes
4. 12. 2011 20:05:28
Víš, já tě docela chápu.. někdy mám taky takový pocit, ale nebudu to tady rozepisovat, kdyžtak mi napiš na mail - kocicka.pes@seznam.cz :)
moravekova
30. 12. 2011 15:41:19
Takýto pocit som zažívala tiež v tvojom veku, nevidela som zmysel života, nedokazala som si predstavit, ze si niekedy dokazem najst partnera, s ktorym by som prezila zivot. A stalo sa. V 17. rokoch s priatelom prisla aj chut zit a teraz prežívam presný opak. Strach z toho, že o to prídem. Veľa ľudí by chcelo žiť a nemôže - nehody, rakovina, či iná pliaga. Preto si život treba vážiť a užívať si ho maximálne, ako to len ide!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy