32597  11. 12. 2011 20:00:37 - Tarrane

Co, nebo kdo jsem?

V prvé řadě, mám problém s tím, že to musím řešit přes internet. A vůbec, že to musím řešit, ale už si sama nevím rady. Naprosto mě to vysiluje a jsem šíleně unavená ze svých myšlenkových pochodů. Pořádně nemůžu spát, a když konečně na mě padne únava, spím přes dvanáct hodin. Jsem psychicky roztřesená a stále neklidná, jsem kuřák, přiznávám, ale i přesto, stále musím něco dělat rukama, třeba trhat papír, na malé, přesné čtverečky, anebo neustále klepat nohou. Nemám problémy s příjmem potravy, ani problémy s alkoholem, pokud se nepočítá několik skleniček vína jednou či dvakrát týdně s přáteli v baru. Jako problém beru cigarety a kávu, bez kterých nevydržím. Na kávu chodím denně a cigarety, no jedna krabička denně. To však přičítám k problémům s osobností. Jsem silně roztěkaná a roztržitá. Mám problémy ve vztazích. Už od svých sedmnácti let vyhledávám ženy, jako partnery, nedokážu si představit vztah s mužem, zkoušela jsem to a vydrželo mi to rok, ale nebyla jsem spokojená, vlastně nejsem spokojená sama se sebou. Nevím, kdo jsem.

Necítím se jako žena, ale nevím, zdali jsem mužská osobnost, nebo ikona, nevím, jak to nazvat. Možná je to závist mužského penisu, já nevím, ale vím, že jsem neúplná, nejsem prostě ženou, nevím, jak to nazvat, těmito pocity se zabývám od malička, když jsem byla dítě, když mi byly tak čtyři roky, vycpávala jsem si rozkrok, a chtěla být chlapcem. Spíš podvědomě, než nějak určitě. Ten pocit stále nemizí, myslela jsem, když budu spát s ženami, že se to nějak spraví, že se to změní, že se ve mně něco zlomí, nebo se to srovná, ale ten pocit přetrvává, vzrušují mě ženy, muže nepovažuju za atraktivní. Chtěla bych si o tom s někým promluvit, ale přijde mi to malicherné, nebo spíš jako něco, co může narušit mé ego. Jsem hodně egoistický člověk a můžu říct, že i velice arogantní. Chci si o tom povídat, ale není s kým a nemám odvahu s tím někam zajít a tohle mi přijde jako přijatelná možnost. Díky.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Každý rozhovor může "narušit Vaše ego", jak říkáte, vždy Vás může ovlivnit, narušit Váš dosavadní pohled na svět, ať už přes internet nebo naživo. A není to právě to, co od rozhovoru chcete? Poznat sama sebe lépe? Ještě uvažte možnost návštěvy psychoterapeuta, i když chápu, že kontakt přes internet může být v mnohém "bezpečnější".
Pocit neúplné identity, který zřejmě máte, může být zdrojem velkého napětí v psychice a může vést k pocitu nervozity a neklidu. Může Vás to ve finále tak "zaměstnat", že se k tomu druhotně pak přidává nesoustředěnost a zapomnětlivost. Z toho všeho pak logicky utrpí hlavně sebedůvěra, protože máte problém pořádně fungovat. Ráda bych Vám pomohla se v sobě lépe vyznat. Věřím, že že byť jen přes internet, jsem Vás alespoň trochu inspirovala. Ať je brzy lépe.

Komentáře uživatelů ...

Bader
12. 12. 2011 9:33:03
Nie ste so sebou takou ako ste vyrovnaná ani spokojná. Neviete si nájsť miesto v živote. Je dobré, že ste napísala aspoň sem. Je to však určite na dlhšie preto by som radil vyhľadať psychologickú konzultáciu. Nemajte obavy z úprimnosti a vecí, ktoré budete musieť niekomu povedať. Psychológ sa nebude diviť ani vám posmievať. Ľudská duša je v podstate nepreskúmaná a každá je iná. Odborník vám pomôže a poradí nájsť samu seba, aby ste nebola bokom od krás života.
Tarrane
12. 12. 2011 14:46:35
Jenže já si život užívám, miluji svou práci, věnuji své rodině, starám se o přátelé a oni se starají o mě. Chodím po městě, užívám si atmosféru, vím, čeho chci dosáhnout a mám své cíle, ale nejsem spokojená se sebou, jako bytostí, kterou jsem. A děsím se toho, protože mám svou víru a nechci zklamat rodinu, nechci zklamat nikoho, proto jsem to nikdy neřešila a popírala všechno, co se mi na sobě zdálo divné, co mi vadilo, v pubertě jsem to řešila sebepoškozováním a nechápala jsem své tělo, což mi dělá problémy do dnes. A děkuji vám za komentář.
Dawe
13. 12. 2011 22:41:20
Milá/ý Tarrane, narodil jsem se do dívčího těla (dnes už však dívčí není) a prošel jsem si velmi podobným obdobím (které ještě stále tak docela neskončilo) - zmatek, neklid, neschopnost identifikovat se. Pokud budete chtít, napište mi na mail Daw.ftm@seznam.cz. Rád Vám poradím/pomohu - co bude v mých silách. ;)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy