32764  16. 12. 2011 10:00:23 - bzzuk

Escapelle

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na účinnost escapelle. Omylem jsem vynechala jednu tabletu HA a následující den měla nechráněnný pohlavní styk. Vynechanou tabletu jsem užila až s tabletou následující. Doktor mi předepsal escapelle, které jsem užila 24 hodin po pohlavním styku. V tomto ohledu by mělo být snad vše v pořádku?? Pro zabránění těhotenství bylo uděláno vše správně? Doktor mi řekl, že HA mám přestat brát, počkat do další menstruace (ta by se prý měla dostavit do 14 dnů?)a v její první den začít užívat nové balení HA. Nebudu tedy očekávat menstruaci v ovbyklém termínu, jak jsem zvyklá, ale do těch 14 dnů? Pochopila jsem to správně? Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pochopila ste to správne, ale počítajte aj s tým, že sa krvácanie nemusí spontánne dostaviť ani do tých 14 dní. Pokiaľ sa tak stane, tak sa opäť obráťte na lekára, aby vás vyšetril a skontroloval, kde nastal problém, poprípade vám môže menzes vyvolať. Potom keď začnete krvácať, začnete s novým balením ATK.

Komentáře uživatelů ...

bzzuk
18. 12. 2011 22:04:43
a je možné, že se mensteruace dostavila již do 4 dnů od užití escapelle?? Jsem trochu zmatená a nevím, zda hned začít užívat ATK..
bzzuk
19. 12. 2011 9:32:16
I když dnes mi to připadá spíše jako špinění. To by bylo asi pravděpodobnější, že? Tabletku HA jsem tedy zatím nevzla.. Byl by problém, kdyby toto již byla menstruace a já HA vzala v jiný den cyklu než právě ten první den menstruace?? Děkuji

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky