32894  21. 12. 2011 15:45:21 - Rebellyn

Změna jeho povahy k horšímu

Potřebuji nutně poradit. S přítelem jsme 10 měsíců. Ze začátku co jsme se znali jsme si výborně rozuměli, dokázali si o všem popovídat,užívali si jeden druhého a smáli se jako téměř každý jsme se očas trochu pohádali,ale ihned se to vyřešilo a neměli jsme se důvod na sebe mračit.Byl bez práce, tak jsme měli čas 1 na druhého. Scháněl kvůli mě, aby si mě více získal i práci, ale bez úspěchů. Nakonec jsem mu ji našla přes známého já. Začal jako obyčejný dělník, ale pak získal funkci mistra výroby se smlouvou na dobu neurčitou a s fixní mzdou. Měli jsme radost. Dokonce i začal plánovat, že mi koupí prstýnek po 3 odprac. měsících (protože si to bude moci dovolit), navrhoval i svatbu a dítě. Ale zhruba po měsíci se vše změnilo. Jeho nálada se změnila k horšímu. Kolikrát jeho špatnou náladu odnesu. Dokonce ani nechce mluvit o problémech, které mě trápí (i když o tom dříve si v pohodě promluvil) nechce se mu ani na naše olíbené místo kam jsme dřív rádi chodili-je to prý daleko. Svoje chování vysvětluje tím, že jako mistr řeší každou chvíli prolémy,má práci a nestihne se zastavit a kvůli tomu, že tam byl teprve krátce a získal funkci mistra, tak si na něj hlavní mistr zasedl a hledá na něm sebemenší problém. Já se to snažim chápat. Dříve jsem se dohadovala kvůli jeho chování a zvyšovala hlas, ale pak jsem se zkusila vžít do jeho situace a jeho nálady respektovat a zpříjemnit mu aspoň trochu volné chvilky. Ale co také teď mrzí je, že když mu v pohodě a bez afektů vysvětluji, že se změnil, nebo něco jiného, tak mě napomene,že dřív také neměl tolik starostí co teď. Potřebuji poradit. Věřte, že pro mě to také není jednoduché, protože studuji a o jeho starostech mám jen malé ponětí. Přesto ho mám ráda, ale chtěla bych, aby nám bylo zase dobře.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Nyní je Váš přítel ve stresech, ale dříve taky byl.. vždyť přece práci vůbec neměl. Vy dva jste se právě propracovali z fáze zamilovanosti do bežného soužití a řešení každodenních frustrací a problémů. Potřebujete se zkoordinovat, naučit se spolu fungovat i ve všech takovýchto "rozmrzelých dnech". Trochu mě překvapilo, že píšete, že máte o jeho starostech jen malé ponětí. Zkuste se k Vašemu partnerovi víc dostat, až si někdy budete v klidu povídat, zeptejte se na jeho stresy a problémy s vedoucím mistrem blíž. Když se pak bude vracet unavený z práce, nechte jej s jeho myšlenkami. Nemusíte se mu nic snažit zpříjemňovat. Můžete se naopak zabrat o svých věcí, studia, knih, zálib nebo si vyrazit s kamarádkou. Sesvými problémy se mu budete moct svěřit zase jindy. Teď nejde o nic víc, než že se potřebujete postupně zase sehrát.

Komentáře uživatelů ...

Rebellyn
3. 1. 2012 16:05:40
Děkuji Vám.Poslední dobou se snažim soustředit více na sebe než na něj.Způsobuje to závislost,kterou já nechci.Zjistila jsem,že když mám o něj obavy např.že o něj příjdu a jsem na něj upjatá a tím se až moc ve všem snažim..tak že to vede k horšímu a jsem zklamaná např.když je odměřený..Učím se svou pozornost soustředit spíše na sebe.Jde to těžko,ale jde.Učím se i být vděčná za to co mám a mít se ráda i svůj život.Snažim se i odpouštět-to jsem nikdy neuměla,ale věřím si.Pomáhá to

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy