32910  22. 12. 2011 13:07:42 - liecba

Problémy s prostatou - nález Gardnerella

Dobrý deň.
Mám problémy s prostatou asi 3 mesiace. Cítim ju ako zväčšenú pri sedení. Ďaľšie problémy: 1. občas náhle nutkanie na močenie 2. nie celkom štandartne ovládam svaly močového mechúra pri močení 3. problémy s erekciou. Dal som si urobiť stery z uretra. Výsledky: nález Gardnerella vag. početne, Ureaplasma urealyticum nízky titer. Liečba: Deoxymykoin 1x1tab. 10 dní, Entizol 250mg 2x1tab. 10dní. Antibiotiká užívam naraz ako kombinovanú liečbu. Chcem sa uistiť a poradiť či je tento postup liečby správny a či môže vyvolať nález Gardnerella u muža problémy s prostatou a erekciou. Sex. partnerov nestriedam, teraz počas liečby sex. abstinujem úplne. Mám 39 rokov. Ďakujem. liecba@szm.sk

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Je třeba nutné zjistit příčinu zvětšené prostaty. Ve Vašem případě, pravděpodobně půjde o zvětšení v důsledku probíhajícího zánětu. Další závěry lze vyvozovat, až po ATB kúře. Všechny problémy, dle mého názoru, souvisejí se zánětem prostaty. Léčba odpovídá nálezu. Navíc kombinace je optimální, neboť účinkuje lépe, než monoterapie.

Komentáře uživatelů ...

Janp
23. 12. 2011 16:21:00
Zkus léčbu rozšířit o pravidelnou masáž prostaty (přes konečník). Prostata se výborně prokrví a uvolní a léky jsou pak výrazně účinnější.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot