32955  24. 12. 2011 20:51:19 - bezmena9

Málo testosterónu

Dobrý deň,
pred par dnami mi zistili malo testosteronu, resp. velmi malo. Vvidel som svoje vysledky a bolo to mimo ref.hodnot. ochlpenie rastie pomaly, na hrudi nemam nic. pod pravou pazuchou troska rastie, pod lavou skoro nic. pri pohl.organe to rastie asi normalne neviem. som tam zarasteny. na tvari len nejake chmyrie. Nemam hustu bradu.
co sa tyka erekcie, postavi sa mi pri skoro hociakom podnete, nemam problem ani s ejakulaciou (co sa doktorka cudovala ze nemam problem s erekciou).tak isto aj ranna erekcia je kazdy den ked sa zobudim. V roku 2009 som mal podozrenie na cushingov syndrom ktory sa chvalabohu nepotvrdil. avsak existuje riziko nezhubneho (vo vacsine pripadov) nadoru na hypofyze. buduci tyzden idem na seriu testov do nemocnice, a potom sa rozhodne doktorka ci ma posle na MR hypofyzy pre istotu. Doktorka ma celkom vystrasila s neplodnostou, mam 21 a chcel by som mat v buducnosti deti. mozno ma doktorka posle aj na spermiogram, avsak obavam sa vysledku ci budem plodny alebo neplodny. avsak teraz uz mam podozrenie ci som vobec plodny. S priatelkou si moc pri sexe nedavame pozor. stalo sa zopar nehod, a stale neni tehotna. Ako sa da zvysit testosteron? popripade ked mi zistia neplodnost tak sa to da nejako liecit alebo co?
Ďakujem za odpovede

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Příčina Vašeho problému bude zcela jistě v onemocnění hypofýzy, neboť má řídící funkci nad všemi žlázámi s vnitřní sekrecí tj. i nad varlaty, které produkují testosteron. Je-li Váš problém tumor na hypofýze, tak bude jeho odstranění nutností ( i přeso, že bude nezhoubný), neboť sám vidíte, jaké problémy způsobuje. Jeho neléčení by pouze dále stupňovalo Váš stav. Další situace se bude odvíjet od primárního nálezu. Spekulovat, jestli jste plodný či nikoliv nebudu. Tuto otázku Vám zodpoví spermiogram.

Komentáře uživatelů ...

loket
25. 12. 2011 7:31:52
V této chvíli by vás víc měl zajímat ta vaše hypofiza, ta je významnější pro život, protože "šéfuje" všem ostatním žlázám s vnitřní sekrecí a v ní je asi i příčina té nízké hladiny testosterinu. Proto nemá cenu, abyste se na tyto otázky ptal tady v internetové poradně, kde vás nevidí a nedá se nic vyšetřit, ale ptejte se přímo lékaře, který vás bude vyšetřovat. To, jak zvýšit tvorbu testosteronu a spermií, se rovněž ptejte tam, kde vám budou dělat ten spermatogram. Nesmíte se ostýchat ptát se lékaře. Lékař je povinen vás informovat o vašem zdravotním stavu a způsobu léčby.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot