32978  26. 12. 2011 1:19:01 - ujo1

Kam na předkožku mazat mast s kortikoidy?

Dobrý den,
lékař mi(17) předepsal na částečnou fimózu mast Triamcinolon E, kterou se mám mazat 2x denně po dobu 4 týdnů, kdy jsem objednaný na prohlídku. Jelikož sem se dozvěděl, že kortikoidy nejsou zas tak bez rizika, trochu váhám, jestli to nepřeháním s dávkováním. Když nemám erekci, přetáhnu předkožku a mast vmasíruji na vnitřní část předkožky - snažím se spíž prstenec na okraji a ne u žaludu, jenže na něj se to po vrácení předkožky samozřejmě taky dostane. A po stažení to vemu zase u okraje. Mám za sebou 2 týdny užívání a žádné negativní reakce, mám tedy pokračovat ve stejném dávkování? Moc děkuji.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Nemá cenu se zbytečně obávat. Dávkování ponechejte tak, jak určil lékař příp. lékarník. V mazaní postupujete správně. U léčby fimózy pomocí kortikoidů, se právě využívá těch "negativních" účinků na kůži, jelikož kůži rozvolní a dojde k jejímu rozšíření.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 12. 2011 7:11:53
Postupujte podľa pokynov lekára. Podľa mňa to robíte dobre. A následkov sa až tak nebojte . Tie dva mesiace sú i preto aby lekár videl čo to s vami robí a ako na ňu reagujete okrem toho, že vám má pomôcť.
ghost52
13. 7. 2014 4:03:28
Dá se pro tyhle účely použít i Triamcinolon "S" ? Díky za odpověď.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot