32979  26. 12. 2011 1:34:56 - SirTnT

Svědění konečníku

Zdravím.
Už asi rok mám problém, že mně občas svědí koneční. Vždycky je to tak 2 týdny v kuse. Vždy k večeru. Vždycky jak to začne tak se jdu osprchovat. Trošku to pomůže, ale po chvilce to začne lehce zase svědět časem to přestane a třeba měsíc je klid, ale poté to začně znovu. Myslel jsem, že to je třeba jídlem, ale nepřišel jsem na žádnou velkou změnu v jídelníčku. Nyní jsem měl asi měsíc a půl klid, ale zničeho nic jsem začal nějak moc prdět. Ale zadek mně nesvěděl normálně jsem si prdl jednou-dvakrát za den, ale teď třebas i dvakrát za hodinu. Zase jsem myslel, že to je třeba z jídla, ale nyní se k tomu přidalo to svědění zadku. Vše vyvrcholilo dneska když jsem začal cítit tlak konečníku tak jsem myslel, že se mi chce pouze na záchod, ale když jsem zkusil vykonat potřebu tak jsem maximálně vypustil větry a z konečníku mi vytekla trocha bezbarvá tekutiny. Co by to mohlo být? Stolici mám pravidelnou, žádné zažívací problémy nemám. Děkuji.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Doporučuji omezit tučná, nadýmavá a silně kořeněná jídla. Bude-li to možné, po každé stolici se umyjte (i když nebudete mít problémy). Stravu doporučuji obohatit o dostatek vlákniny hl. z ovoce a zeleniny. Nadymání můžete omezit fenyklo-anýzovým čajem (2x denně) příp. si v lékarně koupit Espumisan. V případě, že bude svědění stále pokračovat, je nutné vyhledat lékaře, který Vás vyšetří a odešle vzorek stolice k otestování na parazity.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 12. 2011 6:45:40
S tou stravou to môže súvisieť. Konečník zvykne byť citlivý po pikantnom jedle. vynechajte. Umývajte sa len jemným mydlom nie sprchovými gelmi ak sa dá po každej stolici. Nechajte si vyšetriť stolicu na parazity. V prípade že po týchto opatreniach nedôjde k náprave ani po mesiaci vyhľadjte kožného lekára.
lily151
26. 12. 2011 9:41:21
Svrbenie moze byt bud z hemoroidov alebo z infektu. Plesne,parazity...chodte na vysetrenie, zatial vam na to urcite pomoze mast z dubovej kory-ma dezinfekcne ucinky a skuste sa zdravo stravovat.
veverka39
18. 1. 2012 4:46:47
a také to jsou začínající příznaky cukrovky,,břicho je zapeklité :-(