32986  26. 12. 2011 14:24:54 - Rtes

OCD - masturbace

Myslím si že mám OCD vzhledem k masturbaci. Představuji si, že když masturbuji třeba v pokoji, uklidím to a pak jsi jdu umít ruce, a třeba mamka si jde hned po mně taky umít ruce (dejme tomu že příšla z venku), tak se nějaké to množství ejakulátu jí mohlo dostat na ruce, pak půjde za pár minut na záchod a je to. Nebo když jsi jdu umít ruce a pak se jdu osprchovat, tak se může z té sprchovací hlavice až se bude mamka za pár hodin sprchovat přenést ejakulát k ní. Nebo když masturbuji ve sprše či na záchodě.
Vím, že mi možná napíšete že otěhotnit se dá jen pohl. stykem, ale někde jsem četl, že spermie přežívá až několik hodin a podle mě to 0,0001 % tu je (což je několikrát víc než vyhrát se samými čísly 2x loterii nebo že vás uhodí blesk - přesto se to stalo). Po každé masturbaci mám tedy "amok" abych vše uklidil a stejně ještě tak den, dva potom si říkám jestli se nemohl odehrát nějaký scénář typu výše popsaný.
Jde mi o to, že i když vím, že je to nepravděpodobné aby někdo takto otěhotněl, pokud je tu to 0,00001 % tak možné to je, nechci si zkazit život tím že bych oplodnil vlastní matku nebo sestru. Než mi budete psát abych se probral nebo tak (protože mě samému to připadá jako blbost, ale zbavit se toho prostě nedokážu) vemte prosím na vědomí že jsem napsal do psychologické poradny, protože si uvědomuji, že mám problém - myslím typu OCD podle toho co jsem se dočetl. Děkuji za pomoc

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Přidám ještě jedno uklidnění, takto se otěhotnět opravdu nedá, pravděpodobnost je jednoznačně 0% a přes to nejede vlak. V případě, že si opravdu myslíte, že by se mohlo jednat o OCD, doporučuji vyhledat Vašeho PL, který Vás doporučí k psychiatrickému vyšetření. Léčbou jsou pak antidepresiva, ale osobně bych u Vás jako léčbu viděl jednoduché řešení- nemasturbovat, příp. masturbujte tam, kde dle Vás žádné "nebezpečí oplodnění" nehrozí.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 12. 2011 20:18:06
Asi máte pravdu. Mohlo by ísť o OCD. Sám si ale uvedomujte, že vašim správaním po masturbácii žiadnu ženu možným otehotnením neohrozujte . Tie milipercentá uvádzate úplne zbytočne pretože takto sa otehotnie proste NEDÁ. Buďte realista a priznajte si, že vaše obavy sú absolútne zbytočné. Ak vám môžem poradiť naučte sa masturbovať uvoľnene!!!, bez výčitiek, že robíte niečo zlé, že niekomu tým ubližujete. Napríklad, že sa na vás bude mamka hnevať, alebo vám to bude zazlievať. masturbácia nie je hriech!! Keď to dokážete zbavíte sa i spomínaných myšlienok.
lily151
26. 12. 2011 23:40:02
Ja budem trocha hadat-mam skor pocit, ze nejde ani o to, ze oplodnite rodinne prislucnicky, skor tu masturbaciu povazujete za nieco "zle" a citite sa vinny. Nie je mozne aby spermia zila na vzduchu niekolko hodin. Spermia umrie na vzduchu velmi rychlo. Navyse ked uz ideme do detailov-ak by sa aj vasa mama chytila niecoho z vasej masturbacie, muselo by to tam byt vo vacsom mnozstve a ona by okamzite musela zasunut tuto "znecistenu" ruku hlboko do posvy. Pochybujem, ze vasa mama vo volnom case toto robi...Je to nemozne, nula percent, ak by sa to dialo, behala by tu vacsina zien oplodnneych prave tymto sposobom. Spermia nie je Rambo, nedokaze prezivat mydlo ani vzduch, nevie skakat, ani sa presuvat, iba vnutri posvy. Ak vam ani taketo logicke argumenty nepomozu, mali by ste bud prestat s masturbaciou alebo navstivit odbornika. Ono samo o sebe to az tak strasne nie je, predsalen hytericky umyvat po sebe sa da prezit, ale ide skor o to azby sa to OCD nepresunulo na ine cinnosti.
honza008
7. 6. 2012 7:44:52
Resenim je psychoterapie, tj. zajit k obvodakovi, zda nepredepise, nebo si ji zaplatit sam, rekneme 1x za 14 dni. OCD se ucebnicove, bohuzel i v praxi, resi vetsinou jen KBT terapii, ktera casto zabere jen na jeden pripad, zde napr. vyresi sprchu, ale ne uz umyvadlo, resp. i to umyvadlo se musi poresit zvlast, nebo poresi situace doma a ne uz jinde venku, treba na rod. dovolene. Jak pise lily151 pricinou mohou byt nejake nevedome predstavy, ale to je treba resit v terapii, ne strilet od boku. Sumarum -- pokud obsese neni jeste nezvladnutelna, doporucil bych spise psychodynamickou terapii nebo nejake rustove terapie. Antidepresiva jen jako kratkodobe reseni. doktor je se svou radou uplne mimo. Mozna by se pred odpovedi mohl precist co to je OCD. A jednoduche reseni asi nema smysl komentovat.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie