33104  29. 12. 2011 22:18:18 - Biba1

Rôzne príznaky

Dobrý deň.
Môj priateľ má už viac než rok problémy. Pokiaľ je niekde kde je viac ako 22°C je mu zle, bolí ho hlava, ťažko sa mu dýcha, tiež ho niekedy vtedy svrbí aj penis a stále má potrebu si to škriabať, no potom sa mu na rukách objavia malé vyrážky. V poslednej dobe ho penis aj bolí a tiež pociťuje bolesti aj v podbrušku. Lekári mu povedali, že je to koprivka, dali mu na to aj silné kortikoidy, ale od toho mu bolo len zle a jeho stav sa nezlepšil. Tento problém nemá len počas leta ale aj teraz v zime. Proste hlava ho bolí stále, lenže čím je vo väčšom teple tým je to horšie. Čo to môže byť? Ako by sa to dalo liečiť? Ďakujem za pomoc.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Zcela jistě se jedná o projev alergické reakce. Kortikoidy řeší pouze akutní problém. Výše zminěným situacím je nutno předcházet pravidelným podáváním antihistaminik. Doporučuji vyhledat alergologa, který přítele vyšetří, zjistí přesný problém a určí vhodnou léčbu.

Komentáře uživatelů ...

loket
30. 12. 2011 7:35:39
I laika (tedy i mne) při čtení těchto příznaků napadne, že je to nejspíš dost závažná alergie. Takto přes internet se ale vašemu příteli dá těžko pomoci. Vyhledejte nějakého jiného lékaře než je ten váš specialista na kopřivku. Nejlépe, když navštívíte alergologii.