33126  30. 12. 2011 19:47:41 - peter.novak

Ochlupení a hlas

Zdravím,
chtěl bych se poptat jak to se mnou asi tak je. Je mi 14 let (teprve 4 měsíce) no chodím do 9té třídy a mé ochlupení je mírné (na nohou, penis už je hodně zarostlí) ostatní v mé kategorii jsou zarostlí a taky je tu ještě můj hlas, je vysoký, taký dětským změní se to?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Prozatím je vše v pořádku. Bude-li situace přetrvávat i v 15letech, konzultujte s Vaším pediatrem na preventivní prohlídce.

Komentáře uživatelů ...

loket
31. 12. 2011 6:20:31
Nezoufej, vše je na dobré cestě, jen někdo dospívá zprudka, někdo zvolna. Jestliže klín zarůstá, znamená to, že žlázy fungují a brzy se to pozná i na hlase (ještě jistější důkaz je, jestli při masturbaci už přijde ejakulace, ale o tom nic nepíšeš). Co se týče zarostlých nohou, hrudi, atd. to je dost individuelní, vidíš třeba na pláži, že i mezi dospělými jsou velké rozdíly. Tak buď trpělivý a nedávaj najevo, že by ti to mírné "zpoždění" nějak vadilo.
peter.novak
1. 1. 2012 3:49:48
Ano, ejakulátu mám poměrně hodně....
loket
1. 1. 2012 8:06:25
Jestliže ejakulátu je hodně, tak to znamená, že žlázy fungují a vyvíjí se. Určitě to už brzy bude i slyšet.:) Co se týče "srsti", to se dá těžko předpovědět. Jedině bys to mohl odhadnout podle některého příbuzného, kterému jsi podobný, jestli jste stejný typ - jak moc je on zarostlý. Jestli není, nezbývá ti, než se hrdě hlásit k tomu, že nepatříš k neandrtálcům, ale ke krásně hladkým elegánům. :)