33203  2. 1. 2012 15:19:04 - Lucy333

Otehotnenie s Danou?

Dobrý deň,
mám dva a pol roka po sekcii (mám trojičky), rok mám zavedené vnútromaternicové teliesko a napriek tomu som otehotnela, dnes mi pán doktor teliesko vybral a potvrdil deviaty týždeň tehotenstva. Chcela som sa spýtať na riziká spojené s tým, že som otehotnela s danou, nebolo by v tomto prípade lepšie ísť na potrat.
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, nie je nutné kvoli tomu absolvovať interrupciu. Predpokladám, že ste mala nehormonálne teliesko a pokiaľ extrakcia (vybratie) telieska prebehla bez komplikácii a tehotenstvo pokračuje ďalej, tak z toho čo ste napísala, tak sa obávať nemusíte. Každopádne to musíte ale dokladne prebrať s vaším pánom doktorom. Ten vás pozná, može vás vyšetriť a povedať vám ako ďalej postupovať.

Komentáře uživatelů ...

muffina
11. 1. 2012 12:11:22
a preco ste sa neopytali svojho gynekologa priamo vtedy ako vam teliesko vybral a potvrdil tehotenstvo? kto iny by vam mal lepsie odpovedat, ako ten, co pozna vas celkovy stav?
Lucy333
18. 1. 2012 13:38:57
ďakujem za odpoveď, samozrejme, že som sa pýtala, len mi akosi nechcel nič konkrétne povedať, poslal ma dať si to vybrať k inému doktorovi, ten mi nechcel vôbec nič povedať, tak som sa trochu bála... neskôr ma môj pán doktor uistil, že je všetko aj po vybratí v poriadku, tak som na prepušenie nešla... len dúfam, že to nemohlo nijako plod ohroziť v dobe, keď som teliesko ešte mala... a ak by som sa ešte mohla spýtať, či je možnosť rodiť prirodzene, nie sekciou, keďže prvý pôrod bol sekciou... tiež sa tie odpovede zo strany lekárov rôznili, tak neviem... ale môj pán doktor povedal, že tehotenstvo by malo prebiehať normálne bez akýchkoľvek obmedzení... ďakujem...
Kacenka [Porodní asistentka]
19. 1. 2012 9:15:52
Je to 50 na 50. Každý lekár vám na túto otázku odpovie, podľa vlastných skúseností. Niektorí preferujú to, že keď jeden pôrod bol vedený cisárskym rezom, tak každé ďalšie tehotenstvo potom ukončujú automaticky plánovanou sekciou. To však nie je nutné, hlavne v takom prípade, keď sú veľmi priaznivé podmienky, viesť pôrod normálnou, prirodzenou, čiže vaginálnou cestou.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk