33272  3. 1. 2012 20:47:04 - luciie

Ureoplasma, léčim se už 1 rok

Dobrý den.
Již téměř rok se léčím na ureoplasmatickou infekci. Byly mi naordinovány postupně asi šestery antibiotika, z toho jsem dobrala troje. Na ostatní jsem měla alergickou reakci (vyrážka ciprofloxacin, nějaká fotoreakce Doxybene myslím a fromilid silné žaludeční potíže). Každopádně nález je pořád pozitivní. Přítel byl přeléčen jednou. Zřejmě se ale nepřeléčil. CHtěla bych aby podstoupil také vyšetření na ureoplasmu. Můžete mi prosím říct, co ho čeká? Jestli to lze zjistit i z krve či moči? Tablety si ode mě vzal, ale vyšetření podstoupit nechce. Je možné, že jsem infekci nepřeléčila kvůli nedobírání těch atb? Že by znamenalo, že přítel je zdravý? A ještě jedna otázka prosím. Přítel přišel s baradavičkou na penisu. Bylo mi řečeno, že to jsou kondylomata. Inkubační doba až osm měsíců, paní doktorka mi prohlídla, zatím nic neoběvila, říkala, že musíme počkat. Může to mít nějakou souvislost s ureoplasmou? Aco nás teď čeká??vypálení bradavičky, sex s ochranou, který není 100%,mám se obávat HPV viru nějakého toho horšího. Dděkuji za odpověď S.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Je třeba zjistit, jestli došlo k opětovné infekci (reinfekci), příp. infekce vůbec nebyla vyléčena. Což je zásadní problém. Může se např. totiž jednat o rezistentní kmen. Krátce se vrátim k Doxybene. Fotorekace může vzniknout, pouze z důvodu ozáření UV paprsky. Lékař příp. lékárník Vás měl upozornit na možnost vzniku této rekace na tetracyklinové ATB. Prevence onemocnění je velmi problematická, velmi důležité je udržet silný IS. Vzhledem k Vašim problémům, by přítel měl být určitě otestován. Příteli bude proveden stěr z močové trubice, vyšetřena moč příp. i krev. Virus HPV je v organismu dlouhodobě perzistující tj. samotného viru se již zbavit nedá, o jaký konkrétní typ se jedná, určí pouze laboratoř. Nicméně pro úplnost uvádím, že jste se vůbec nakazit nemusela, resp. k akutním projevům nemusí dojít. V každém případě doporučuji každoroční preventivní prohlídky u Vaší gynekoložky. Má-li partner akutní projev HPV infekce (condylomata), tak nechráněný pohl. styk rozhodně nedoporučuji!

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie