33274  3. 1. 2012 21:08:04 - paly

Opuchnutá uzlina na krku

Asi pred 3 týždňami som bol na orologii kde mi prebijali mandle ale nemal som v nich hnis ale ostl som v nemocnici lebo som mal v krvi nejaku infekciu,uzliny na krku mi sice trochu odpuchli ale este stale ich mam hmatatelne,preto sa chcem opytat co je dobre, co by mi pomohlo, co mam jest? Ďakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Uzlina bývá nejčastěji zvětšena při probíhajícím zánětu ve spádové oblasti (Váš případ). V případě, že zánět pomine uzlina se vrátí zpět do své původní velikosti. Nutné tedy je řešit probíhající zánět. Nemáte např. problémy se zuby ? Doporučoval bych Vám navštívit stomatologa, který DÚ zreviduje a zjistí, jestli problém nebude tam.

Komentáře uživatelů ...

paly
5. 1. 2012 14:58:42
a neviete mi poradit co mam robit aby mi to trochu odpuchlo,lebo oni mi chcu tahat mandle ale ja velmi nechcem,lebo tento problem mam po prvy krat a aj moj doktor hovoril ze by mi to velmi neodporučal.
Specialista [Internista]
10. 1. 2012 23:54:00
V případě že jde o jednorázovou záležitost, odstranění mandlí je krajně nevhodné. LU po zánětu určitou dobu trvá, než dojde ke zmenšení na původní velikost, takže dle mého názoru, jde pouze o dočasný stav.