33289  4. 1. 2012 8:43:18 - Nescafe

Ja neviem, čo je so mnou

Dobrý deň,
ja už proste nevládzem je to niečo hrozné čo prežívam. Všetko sa to začalo keď som odišla z výšky. Psychicky som sa zrútila plakala som a plakala. Zrazu sa vrátili všetky zlé myšlienky z minulosti. Keď som bola 9 na zš zažila som šok z jednej choroby no a začala som si domýšľať tú chorobu ani spať som nemohla hrôza. Mamina ma zobrala ku psychologičky nie preto že som sa zbláznila ale preto že nikdy neviem čo chcem furt utečiem zo všadial keď sa mi dakde nepáči. Robila som test a zistila mi že mám slabú depku. Nepovedala som jej o tej chorobe na ktorú myslím ale proste to ma prešlo a zrazu som mala depku proste všetko ma rýchlo ovplivní:(. Nikdy som nevedela čo je to depka ale proste psychologička povedala že mám a už som ju mala:D. A nie ľahkú ale silnú jak šlak chodila som na Vianoce po dome ako tieň, nič ma nebavilo. No potom som začala na nete zisťovať zase prečo na tú chorobu myslím a zistila osm že to je ,,Obesia" a už zrazu som aj to mala v hlave som si myslela že niekomu ublížim bála som sa. A najviac keď som si to predstavila pri mamine vtedy to bolo pre mňa ako smrť revala som že ako si to môžem myslieť veď ja moju maminu milujem:(. A revem aj teraz keď to píšem nikdy by som nikomu neublížila. Tak som si vravela že toto je zlý sen a bla bla..No to bolo celé zle tiež:(bo potom som si namyslela že som našich zabila a ani Silvestra som si neužila furt som volala mamine nech viem že žije a pred všetkými nak mám istotu. Potom ma to zase prešlo proste prejde ma to keď vypadnem z domu a žijem, smejem sa zabávam no keď sa uzatvorím do svojich myšlienok tak čistá Kremnica:(..Prestala som aj poriadne jesť možno tieto stavy mám aj z toho ja neviem kúpila som si vitamíny na depku teraz a tie mi riadne pomáhajú aj keď len dočasne ale pomáhajú mi. Ale furt je tu ten strach. Minulú noc som sa zase bála že budem mať schizofréniu celá mokrá som sa zobudila od strachu konečná toto nedá sa mi žiť teda dá ale nemôžem byť sama a rozmýšlať. Poraďte mi čo mám robiť ja nechcem ísť dakde na psychiatriu alebo čo nechcem mamine zase ublížiť keď som odišla z vš furt ju len raním týmto mojím správaním a ešte toto keby že mi cvokne hanba rodiny:(pomôžte mi prosím:(

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vy jste teď opravdu rozhozená.. odešla jste ze školy a tím, jak jste zůstala se svými myšlenkami, dorážejí na Vás obavy a úzkosti z minulosti. To se může stát. Zatočila jste se v začarovaném kruhu. Nebojte se a zajděte si za psychologem nebo psychiatrem. Stojí teď před Vámi víc úkolů k řešení - to snadno může vnitřní pohodu "podemlít". Vyhledat v takové situaci pomoc odborníka není slabost, ale naopak to svědčí o Vaší zodpovědnosti. Držím Vám palce, ať je Vám brzy lépe.

Komentáře uživatelů ...

Izinka
5. 1. 2012 19:33:03
To bude tou výškou. Zmenil sa ti stereotyp na ktorý si musiš zvyknúť. Hlavne na nič zlé nemysli. Prived do svojho života veci ktoré ťa urobia šťastnou a dajú ti dobré pocity. Nemôžeš mysleť na zlé veci. Skús si lahnúť zavrieť oči a predstavuj si pred sebou male dieťa ako sa hrá alebo niečo s čoho maš dobrý pocit a dotoho sa usmievaj. Uvidíš dá ti to dobrý pocit. A ked ti bude najhoršie rob to častejšie... Myslím že potrebuješ čas a všetko bude zase fajn.
lindasu
7. 1. 2012 23:56:50
Ahojky, povím Ti něco ze své zkušenosti.. jak jsem četla Tvůj příspěvek, došlo mi, že jsem měla naprosto stejné problémy jako Ty. Plus k tomu, že jsem kolikrát nebyla schopná vyrazit mezi lidi a bavit se abych na to zapoměla. Můj problém spočíval v poruše štítné žlázy.. dokonce jsem nalezla i příspěvek, který o tom hovoří zcela jasně http://www.ulekare.cz/clanek/snizena-funkce-stitne-zlazy-a-deprese-3561 být Tebou dojdu ke svému praktickému lékaři a nechám se objednat na krevní testy, ischemický test (nprosto v pohodě testík)a on už bude vědět co a jak. Pomohlo mi to tak že jsem dneska naprosto bez depresí a naopak mám chut žít a užívat. Samozřejmě toho může být víc, nebo jen psychický problém, se kterým by Ti mohl klidně poradit psycholog.. prvně jsem šla tam a na rok jsem měla klid. Ale po roce to přišlo znova a v celé každodenní parádě. Dnes na to mohu i myslet a jen se smát ..moc Ti držím palce ozvi se sem zase jak jsi pokročila :-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy