33505  9. 1. 2012 14:19:41 - lucinka15

Napuchnutý prst

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať môjmu priateľovi z neznámych pričín začal hnisať necht na nohe, teda presnejšie nie necht, ale naboku koža a má ho trochu napuchnutý. Myslíme si že to mohlo byť spôsobené tým, že si raz strihal zarastený necht a naboku si ostrihol nejakú kožku až do červená a potom sa to začalo najskôr tam mal normálnu chrastu a potom to prišlo k takému záveru, že ho ma ten bok červený a napuchnutý ako keby tam niečo mal. Chcela by som sa teda opýtať čo by sme mohli urobiť, aby sa to nejako vyliečilo. čo by ste nám poradili.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Přičinou problému je zcela jistě zarůstající nehet, příp. mohlo dojít k zanesení infekce nůžkami. Vzhledem k tomu, že zarůstající nehet je řešit co nejdříve, doporučuji vyhledat praktického lékaře, dermatologa příp. rovnou chirurgickou ambulanci. Problematikou zarůstání nehtů se zabývá tento článek http://www.operativa.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=105 . Doporučuji prostupovat, ať se přítel dozví o všech možnostech léčby.

Komentáře uživatelů ...

lily151
9. 1. 2012 23:35:52
Najlepsie zajst na kozne.
dayslypper
24. 3. 2013 8:40:52
Souhlasím, že jde o zarůstající nehet. Zabývám se propagací jeho neinvazivní léčby. Zkuste následující odkazy: http://health.ic.cz/zarustajici_nehet/ http://www.facebook.com/Ingrown.Toe.Nail.Solution Případně hledejte heslo "Zarůstající nehet - BEZBOLESTNÁ NEINVAZVNÍ LÉČBA"