33514  9. 1. 2012 17:51:00 - daninkafr

Prsa

Dobrý den,
dceři je 14 let a ještě ji nenarostla žádná prsa přitom ostatní znaky pubertu už jasně vykazuje (menstruace, ochlupení, akné) Je tu vše v pořádku? Dcerka se s tím i velmi trápí jelikož jej vrstevnice mají v tomto ohledu navrch. Někdy se stydí chodit i na koupaliště a přitom je krásné postavy a poměrně hubená.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Velikost prsou je dána především tělesnými proporcemi a genetikou. V případě, že dcera má menzes a pubické ochlupení, vývoj probíhá v pořádku. Je nutné si také uvědomit fakt, že růst prsní žlázy ve 14 letech není zdaleka ukončen.

Komentáře uživatelů ...

loket
10. 1. 2012 7:52:22
Jestliže vaše dcerka mívá už menzes i další znaky dospívání, pak je vlastně vše v pořádku, jen nemůže očekávat, že by jí ještě narostly bůhvíjaká prsa. Měla by si zakládat na tom, že je krásnou štíhlou dívkou a že nemusí s sebou vláčet ta dvě neforemná zavazadla vpředu, což by jí mnohé ženy měly závidět. Jestli to dosud neví, tak je hodně mužů, kterým se líbí právě takové štíhlounké dívky. Ale je tu i určiná naděje na větší poprsí: Znal jsem několik děvčat, které byly až do svatby jak tyčka od plotu. Až běhemv těhotenství se trochu "obalily" a narostla jim docela úhledná prsíčka. U té jedné to přešlo během let do opačného extrému - stala se z ní machna k nepoznání. Tak ať si svoji štíhlost raději hlídá a zachovává.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky