33533  9. 1. 2012 22:45:01 - mamka100

Častá stolice

Dobrý den,
můj 10letý syn má problém se stolicí a to sice ten,že ráno před odchodem do školy "musí",ale pak ho to třeba chytne podruhé ještě cestou a tak musí honem nouzově někam odskočit, třeba do přírody. Dlouho by ji totiž nedokázal zadržovat,a stala by se mu "nehoda",která se mu už i párkrát stala. A má úzkost z toho,až bude třeba dojíždět někam dál,a nebude si moct někam odskočit, tak se mu ta nepříjemnost stane. Má to myslím spojeno s psychikou,protože jakmile má někam jet, znervózní, a začne se mu chtít na velkou. Když je víkend nebo prázdniny, tak tyto problémy tolik nemívá. Stolice je normální, polotuhá, žádný průjem. Nevím,zda by mu nepomohla nějaká strava, po které by nemusel "tak často", a když už, tak by stolici dokázal udržet v sobě po dobu, než se někde pak dostane na wc.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Doporučím vám navštívit psychologa, protože s největší pravděpodobností se jednám o problém psychického rázu.

Komentáře uživatelů ...

lily151
9. 1. 2012 23:26:47
Je to psychicky problem, funkcna porucha. Syndrom drazdiveho creva. Ma to vela ludi,len sa s tym pochopitelne nikto nechvali. Uprava stravy tomu v tomto pripade nepomoze, k tomu sa pristupuje ak postihnuteho trapia hnacky alebo naopak zapchy. Clovek sa s tym musi naucit zit, vhodna je navsteva psychologa,lebo to znacne zneprijemnuje zivot a takisto sa pacient moze naucit techniky na zvladanie stresu,ktore by mohli problemu odpomoct.
smartczech
12. 1. 2012 1:12:41
Trpím něčím podobným. Opravdu se asi jedná o syndrom dráždivého tračníku. Doporučuji navštívit gastroenterologii a psychologa. Je to opravdu psychika, ale léčba není jednoduchá. Hlavní je synův problém nezjednodušovat a nezesměšnovat. Přeji hodně štěstí.