33537  9. 1. 2012 23:59:31 - Lenka124

Partnerova psychika pri probléme s erekciou

Dobrý večer prajem,
dávnejšie som písala o probléme v sexuálnom živote s mojím priateľom. Ten som si už vyriešila, ale sa objavil iný. Totiž partner v poslednej dobe cca. 3-4 mesiace má občasné problémy s erekciou. Nie je dostatočná, často ani pri dlhej stimulácií nenastane dostatočne pevná. Niekedy mu však stačí len zopár bozkov a je bez problémov. Mňa ani tak netrápi to, že sa toto začalo diať, ale skôr to, že partner sa tvári, že sa nič nedeje. Za celý čas sme sa o tom rozprávali len 2 razy, kde som sa len dozvedela, že vo mne chyba nie je a že to sa stalo preto lebo mal napr. nervy v práci, škole. Samozrejme, že sa na to nehnevám, ale chcela by som to nejako riešiť, lenže neviem, ako sa na takú citlivú tému správne rozprávať. Zdá sa mi totiž, že v 24 rokoch by to nemal byť bežný jav pri cca 1 z 3 stykov. Partner má aj silnú nadváhu, len to je už iná téma, tam s ním neviem pohnúť, hoci mi je jasné, že ten problém môže byť aj z toho. Ďakujem za prípadné rady.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Dle popisu nelze vyloučit zdravotní ani psychický problém. Doporučuji vyhledat urologa a situaci řešit. Vzhledem k obezitě, doporučuji i komplexní interní vyšetření, neboť problémy s erekcí mohou signalizovat i kardiovaskulární problém. Chce-li partner problémy efektivně řešit, bude úprava hmotnosti resp. stravování nutností.

Komentáře uživatelů ...

loket
10. 1. 2012 7:34:52
Váš partner má v podstatě pravdu: Opravdu se "nic neděje".Jestliže někdy, když je dostatečně "nadržený", je erekce bez problému, tak to znamená, že žádnou závažnou fyziologickou poruchu nemá. Vzájemného uspkojení a ukojení a všeho příjemného lze dosáhnout i bez úplné erekce. Skutečně znepokojvá věc však je ta jeho silná nadváha v takto mladém věku. I ta může být příčinou snížené potence, ale především ohrožuje jeho zdraví i jeho pohybové a pracovní schopnosti a to je mnohem závažnější závada, než to milování "naměkko". Tu byste měli společně řešit na prvním místě.
Pavel.Z
11. 1. 2012 12:22:50
Hezký den, můj přítel měl stejný problémem ale je podstatně starší (39). Vyřešili jsme to clavinem, tedy přípravkem na erekci. Neužívá ho pokaždé, protože jak i vy píšete, někdy to ani nepotřebuje. Ale když si ho vezme je to celkově větší sexuální zážitek.
Pavel.Z
11. 1. 2012 12:23:40
Simča (účet mého přítele)
Lenka124
11. 1. 2012 15:21:41
Dakujem za rady, zatiaľ to teda nechám tak a keby sa to zhoršilo navrhnem urologa alebo ten clavin. Viem, že ta nadváha by sa mala riešiť, ale skúšala som už naozaj všetko, vrátane spoločných prechádzok, pohýnania k lepšej strave, kníh, internetových stránok a menovania zdravotných rizík...Jednoducho sa o tom odmieta baviť, nechce mi ani povedať, aké má hodnoty cholesterolu, viem len, že je zvýšený. Tým, že spolu nežijeme, ťažko mám dosah na jeho stravu. To sa v podstate asi ani riešiť nedá,pokiaľ sa nechcem s ním rozísť.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie