33551  10. 1. 2012 9:19:10 - verniika

Menstruace víc jak týden

Dobrý den,
Chtěla jsem se optat, minulou sobotu večer kolem 18h jsem dostala menstruaci ale jen asi na pár hodin, cca 2h páč jsem měla jek malinko krev na tamponu a pak den nic, a v pondělí jsem to dostala ráno na plno a dost krvácela a krapet mě pobolívalo břicho (jako při menstruaci normálně) menstruluji ještě i bnes a nevypadá to že by to jen tak přestalo, antikoncepci neberu, styk s manželem jsme měli v sobotu ráno (minulou sobotu) nechráněný, ale neudělal se do mě. Jsem už po 1.porodu a po 1.samovolném potratu ktery probihal bez potíží i porod jsem měla v pořádku, ale ted mě zaskočilo že menstruluji tak dlouho, když normalně to mívám 4-5dnů. Mohu si udělat test i když to mám? Jo a narostli mi trosku prsa, ale nebolej, ani žadnej tlak, ani netlousnu nic, ani zvracení. Jen sem malátna dnaska, a cítím se slabě ale to může být tlakem mam ho nizký. Je mi 26let. Děkuji moc za radu. Krásný den.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Slovným spojením nechránený pohlavný styk rozumieme styk s ejakuláciou do pošvy. pokiaľ k ejakulácii do pošvy nedošlo, tak ste mala tzv. prerušovanú súlož. To len pre ujasnenie pojmov, pretože by si to niekto mohol zle vysvetliť a pri každom z prípadov, by bola odpoveď iná.
Takže pokiaľ ste nemala nechránený pohlavný styk (s ejakuláciou do pošvy), tak nie je veľká pravdepodobnosť, že by ste takto otehotnela, aj keď samozrejme možné to, lebo prerušovaný pohlavný styk, nie je veľmi spoľahlivá metóda ochrany. Ak ale od styku neuplynulo viac ako 14 dní, tak robiť si test skôr nemá vôbec žiadny význam. Keďže nemáte také menštruačné krvácanie na aké ste zvyknutá, tak po jeho skončení si test urobiť pre istotu môžete, aby ste prípadné tehotenstvo mohla vylúčiť. Inak to ale riešiť nemusíte, ak sa tá istá situácia o mesiac nezopakuje.

Komentáře uživatelů ...

verniika
11. 1. 2012 11:16:58
Děkuji.. včera mi to skončilo tak si pro jistotu udělám test.. a pokud se to bude opakovat i příště tak vyhledám lékaře. děkuji moc :)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky