33599  11. 1. 2012 6:40:37 - Rebellyn

Co mám dělat?

Dobrý den,
jsem trochu citlivější člověk. Partner má náročnou práci. Většinou když se vidíme, tak slíznu jeho špatnou náladu,že mi odpovídá nebo na mě mluví blbým tónem. Říká,že je nachlazený. Ano, za poslední měsíc je nemocný skoro pořád, protože se neléčí a odpočninek si nedopřeje,protože má pořád v hlavě aby si v práci udržel své místo.Já studuji a nikdy jsem stresující práci,kde bych se hádala neměla, takže nemůžu se vcítit do jeho situace. Když je mi úzko (v případech,když toho je na mě moc po vícero dní) a potřebuju jen utěšit,nebo obejmout a popovídat si o nás 2-o tom,co mi vadí nebo jemu a najít řešení, nebo o kompromisech,tak mi řekne,že o problémech se bavit nechce a k obejmutí se také nemá. To obejmutí beru. Od začátku se k tomu měl jen občas. Prostě je jedinečný a jiný. Jediné, co nechápu je, že dříve (to byl bez práce) si o problémech chtěl promluvit a vyřešit je. Nechtěl, abych mlčela o tom,co mě trápí. Teď prostě nechápu tuhle změnu. Dobře. V práci se většinou dohaduje a dny jsou náročné, a tak je rád, když za mnou přijde a řešit nic nemusí. Ale co mám teda dělat? Není dobré být ''zažraná'' jen do jeho negativních vlastností. Nejvíc bych ale potřebovala poradit, jak zkousnout a zvládat, když má špatnou náladu? Já si kolikrát všechno moc beru. I naprosté maličkosti. Ptala jsem se ho, jestli ho ta práce baví. Tvrdil,že ano,ale že někteří nadřízení kolegové jsou proti němu.Nabízí se mu i vyšší místo-že by byl přímo jejich nadřízený a práce by byla už klidnější a za více peněz. (Kdybychom se seznámili až během téhle práce, tak si prostě zvyknu na tyhle nálady a neřeším je. Na začátku práci neměl a bylo vše v pohodě.Nemám ráda a neumím žít s nehezkými změnami..)

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
No, Váš partner má asi "smolu", že ste sa zoznámili skôr a teda musíte prekonať spoločne túto krízu. Zlá nálada, či stres v práci neznamená, že partnerský život prestáva existovať. Váš partner je možno jedinečný a iný, ale ak chce, aby ste boli s ním vo vzťahu spokojná a Váš vzťah fungoval, mal by sa o Vás a Vaše problémy zaujímať. To je základ každého vzťahu. Ja by som Vám odporúčala, aby ste síce brali ohľad na to, že priateľ má náročnú prácu, ale aby ste o svojich pocitoch otvorene s ním hovorila. Alebo o čom inak je partnerský vzťah?

Komentáře uživatelů ...

lily151
11. 1. 2012 14:24:17
Cele to je pisane v style, ako mate zmenit seba, aby ste znasali nalady svojho priatela. Ja by som skor sla smerom, ako sa ma on zmenit, aby ste boli vo vztahu rovnocenni. To budete cely zivot chodit okolo neho po spickach, aby sa nahodou nenastval?Vase problemy tu nemaju miesto?Asi som cudna,ale naozaj sami nezda, ze je tu chyba vo vas...
Rebellyn
18. 1. 2012 7:08:31
Já vim,že chyba tu není ve mě.Jen bych chtěla tyhle nálady prostě zkousnout,protože pak se to veze do horších nálad když si to moc beru.Už jsem mu i řekla,že kromě práce jsme tu i my a měli bychom ve vztahu mluvit o tom,co nás trápí a v klidu to vyřešit,že nemá smysl to nějak v sobě dusit.Jenomže on řekne ''dobře'' a stejně to nebere na vědomí.Říká,že na začátku vztahu jsme mohli problémy co nás trápí řešit,ale taky prý neměl 12 hodinovou náročnou práci (byl bez práce) a měl na naše starosti celý den a mohl se prý na to v klidu vyspat.Je sice fakt,že občas i mě trápí úplné hlouposti,ale někdy to tak není.Chci mít ze svého partnera i kamaráda o kterého se mohu i opřít.Chtěla bych mu dát nějakou pořádnou lekci,ale nevím jakou...
Rebellyn
18. 1. 2012 7:29:28
Taky mi říká,že i když má práci takovou jaká je,tak před veškerými problémy,nebo starostmi mám přednost já i když to tak nevypadá...tak nevim co si mám myslet :-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy