33618  11. 1. 2012 19:02:25 - Puzzle

Orální sex - bolest v krku

Dobrý den,
behem posledniho pul roku se mi vetsinou po oralnim sexu s partnerem do 2-3 tydnu rozjela angina/zanet nosohltanu. Prubeh vzdy stejny - stekani hlenu po zadni strane krku, zarudly krk, bolest. Bezny vyter z krku u prakticke lekarky nic nenasel a vzdy mi dala antibiotika Ospen. Dale jsem absolvovala vyter z krku a PCR vysetreni moci na kapavku na dermatovenerologii - vysledky negativni, ale byly provedeny 3 tydny po douzivani ATB - mohly byt zkresleny? Krom toho jsem jeste byla na ORL, bezny vyter negativni a krevni obraz + diff. vysel dobre, jen jsem mela neutrofily 0,77 misto 0,7 a lymfocyty 0,16 misto 0,2, ale pan doktor rekl, ze to nic neni. Take jsem byla na gynekologii (3 tydny po pichnuti jedne injekce Pendeponu), v MOPu a kultivaci vysly kvasinky (zrejme z ATB) a strevni bakterie. To se vyresilo a jine problemy nepocituji. Partner take ne. O jake dalsi testy bych si mela zazadat? A projevila by se pripadna kapavka v krevnim obraze? Uz jsem zoufala... Dekuju moc za odpoved a omlouvam se za predlouhy dotaz!

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Stejný problém se řešil v dotazu č. 33491, odkazuji Vás tedy k tam. V případě doplňujících dotazů se ozvěte do komentářů.

Komentáře uživatelů ...

Stalor
14. 1. 2012 1:29:42
Nejsem si jist, ale o tomhle problému už jsem někde četl, je tu dost realná možnost, že si partnerův úd strkáš až moc hluboko dovnitř, odíráš si pak jeho penisem mandle a ty jsou na to háklivé - proto ta angína, ta se dostavuje po tomto počinu v některých případech. Samozřejmě partnerovi je to velice příjemné, ale pro tvoje zdraví by jsi to měla zkusit po nějakou dobu jak radím, né tak hluboko, uvidíš, snad se to zlepší.
Puzzle
17. 1. 2012 11:11:07
Dobrý den, ještě jednou děkuji. Měla bych doplňující dotaz - jakto, že se tedy v krku při výtěru streptokok neukázal? A jak bych mohla zjistit, co nám to opravdu způsobuje? Byla bych klidnější, kdybych věděla, že jde opravdu jen o streptokoka... Díky!
Specialista [Internista]
21. 1. 2012 0:17:13
Výtěz z krku není 100% přesný, v některých případech vychází falešně negativně. Tj. např. je-li proveden po hygieně DÚ. V případě recidivujích infekcí doporučím navštívit imunologa, který vyšetří celkový stav IS.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie