33658  12. 1. 2012 21:52:29 - Vinta

Žárlivost ve vztahu?

Dobrý den Paní Doktorko.
Rád bych se Vás zeptal na žárlivost ve vztahu. Začnu od začátku. Mě je 30 let, partnerce 27let, jsme spolu 4 měsíce a zatím nám to klape bez jediné trhliny. Před pár dny jsme se dozvěděl od kamaráda a následně, když jsem si to chtěl ověřit, tak i od kamarádky, že partnerka byla citově závislá na posledním ex-partnerovi. Údajně mu dělala scény, zakazovala mu koníčky a žárlila na něho, chtěla být pořád s ním a mít ho pro sebe. Na začátku vztahu, když jsem se bavil s přítelkyní o bývalých vztazích, tak mě řekla, že byla ve 2 vztazích ze 3 ex partnery podvedená a ten poslední je neustále lhal, chodil na kafíčka a chodil pořád na seznamky kde si hledal nové holky na seznámení. Partnerka je krásna, hodná, všímavá žena, ale mám pocit, že má nízké sebevědomí, nemá žádné koníčky, které by pravidelně dělala a ani žádné přátele, se kterými by se občas scházela. Žije jen prací a domovem a nebo, když ji někam ven vytáhnu já. Když jsem se ji zeptal, jak to, že nemá žádné přátele a koníčky, tak mě odpověděla, že jí stačí partner a rodina. Já naopak jsem docela akční a aktivní člověk, mám koníčky, pár přátel a rád jsem v pohybu.Vidíme se 3-4 do týdne. První otázka zní: jaká je pravděpodobnost, že by ta citová závislost, žárlení a scény, mohla časem začít dělat i mě a eventuelně za jak dlouho se to může projevit, zda to v sobě má a druhá otázka, jaký máte názor na astrologické znamení ve vztahu. Já jsem Beran partnerka Račice, podle matky,která se tím zabývá, tak ty znamení moc dohromady co se týče povah nejdou.Což řekla i naše společná známá, že jsem povahově každý jiný a nedává nám moc šance. Děkuji za odpověď Vinťa

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vinťo, je velmi pravděpodobné, že Vaše partnerka bude mít po takových zkušenostech se žárlivostí problém. Tím spíš, jestli má tendenci se na partnera vždy upnout. Promluvte si s ní o Vašich obavách: že přemýšlíte, že dvojnásobná zrada, kterou prožila, musela být pro ni jistě velké trauma a máte strach, jak to třeba ovlivnilo její postoj k mužům. Řekněte jí, že byste byl rád, kdyby pěstovala nějaké záliby, když i Vy máte svoje..
Ve skutečnosti je to tak, že život žitý pouze pro rodinu a práci zůstává v něčem stále nerozvinutý. Neodkládejte takový rozhovor s partnerkou. Už 4 měsíce Váš vztah funguje bez problému, jste na nejlepší cestě překonat všechny možné překážky.
V astrologii se nevyznám, ani na ni nemám úplně vyhraněný názor, takže Vám v tomto asi moc nepomůžu.

Komentáře uživatelů ...

boby
13. 1. 2012 0:18:29
Pomerne hodne vecí, teda ukazovateľov , ktoré hovoria o povahe vašej partnerky sú prejavom komplexu menejcennosti a jednoznačne žiarlivosti. Celkom som sa s týmto fenoménom v živote potýkal a dosť som si o tom prečítal. Žiarlivosť je skutočne veľmi zlá vlastnosť, ak sa teda už nehovorí o diagnóze. Takže pozor na tieto typy ľudí, vedia zo života a vzťahu spraviť peklo...
nenus
14. 1. 2012 12:58:35
Kto chce byt s tym druhym stastny, tak aj bude. Kto nechce, a hlada sposoby a priciny, ktore by vztah mohli poskodit, ten nebude. Nemysli na to, co bolo. Mozno ho velmi lubila a on ju tahal za nos. To by ziarlil uz potom asi kazdy. Mozno stratila pri byvalom sebavedomie, mozno stratil ten ich vztah doveru. To ale neznamena, ze s inym partnerom by to nemohlo byt ine. Ide len o to, ako si vy dvaja budete rozumiet, ako si budete doverovat, ako sa dokazete o tom vsetkom porozpravat, ako sa dokazete navzajom podporit....nie je to o znameni...keby pridu cibulky, ze kazdy clovek ma namiesto znamenia inu, tak podla coho by sme sa riadili? Je pravda, ze ludia rovnakych znameni maju podobnu povahu, ale nie vzdy. Nebola by skoda zahodit moznu zivotnu sancu kvoli tomuto? Ale ak mas byt v pochybnostiach, potom to nebude kvoli nej, ale kvoli tebe. Mozno ty sam nie si presvedceny, ci chces byt s nou a hladas dovod pre rozchod. A mozno mas len strach, ze sa sklames. Ale ak nebudes riskovat, nic nedosiahnes. Vela stastia. :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy