33683  13. 1. 2012 15:18:16 - Lucie123

HIV a rizikový styk?

Před 2 roky a 7 měsíci jsem měla rizikový styk. Krvácela jsem u něj trochu a 3 týdny později jsem dostala těžkou virozu podle krevních tesů herpes simplex (měla jsem plno aftů) a hraniční cytomegalovirus. Tehdy mě nenapadlo že by to mohlo být hiv. Na testy jsem nešla až letos v říjnu 2 a půl roku po a výsledek negativní. Následně jsem šla raději na testy ještě 1.12 taky tohoto roku a opět negativní. Myslíte že mužu testům 100% věřit? Mám stále strach že by to mohla ovlivnit štítná žláza, cukrovka, imunitní onemocnění, žloutenka typu C atd. Ani jedno z těchto nemocí potvrzeno sice nemám pouze chodím na pravidelné kontroly se štítnou žlázou. Myslíte že mužu byt klidná a tehdy se opravdu jednala pouze o primární infekci herpes simplex nebo si mám nechat udělat další testy? Prosím poradte poslední dobou se hrozně pozoruji a jsem z toho hrozně nervozní.
Ještě se mi navíc stala nepříjemná věc letos v září - nechráněný styk. Bojím se tedy že sem se nakazila dvakrát a ty viry se pokombinovali a test je ted nemuže odhalit. Ten test ted v říjnu byl 5 týdnů po této události a v prosinci 11 týdnů. Mohu být opravdu klidná?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
V první řadě Vás musím trochu pokárat. Máte strach z HIV, ale opakovaně máte nechráněný pohl. styk? Teď zpět k dotazu. Test se provádí s min. odstupem cca 10-12 týdnů, pak lze výsledek považovat za dostatečně spolehlivý, což je i Váš případ. Přikláním se k názoru, že šlo o primoinfekci HSV (herpes).
Pozn. Pro vlastní klid doporučuji používat ochranu, než se opakovaně nechávat testovat na přítomnost viru HIV.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie