33702  13. 1. 2012 23:21:28 - RoxYna

Chcem byť chudá a zdravá

Dobrý deň.
Mam 17 rokov, už 2 roky žijem zdravý životný štýl. Pred nedavnom som začala byť vegetariankou. Pred 2rokmi som mala 72 Kg (moja výška 164cm). Chcem sa športu venovať viac ( chodievam hlavne keď je teplejšie behavať). No bohužial cez tyždeň to nestiham. A po škole chodím neskoro. Snažím sa domáce cviky dodržať. Jem pravidelné a nemavam hladovku a teraz mam 55kg a chcela by som mať 48 kg. Mam širšiu panvu, mam celulitídu na zadku. Chcem sa toho zbaviť, ako si to mam zariadiť keď rano musím isť do školy o 6:00 a domov dojdem až 15:00 a učenim končim až 17:00 :( prosím poradte.. Ďakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Vaše váha je v normálním rozmezí, další radikální snižování (tj. na 48kg) určitě nedoporučuji. Je třeba si uvědomit fakt, že celulitida je multifaktorová záležitost. Tj. na vzniku se podílí více faktorů. Dále není pravidlem, že celulitidou trpí pouze ženy s nadváhou či obezitou (jde pouze o jeden z mnoha rizikových faktorů). Běžně se vyskytuje i u žen, které mají normální váhu či dokonce podváhu. Z faktorů, které se nejvíce podílí na vzniku celulitidy je: věk (období pubery, menopauza), hormonální ATK, stravování, stres, genetické preedispozice, špatně fungující lymfatický systém, nedostatečný příjem tekutin, konzumace alkoholu, kouření, nedostatek vitamínů a min. látek zéjm. (vit C, vit. sk. B, vit. E a zinek). Ve Vašem případě již tedy nebude problém ve váze či stravování, ale příčiny hledejte v dalších rizikových faktorech.

Komentáře uživatelů ...

lily151
14. 1. 2012 0:46:06
Zdrava a chuda ste uz teraz. Pri 48 kg budete podvyzivena. Tych 7 kg by ste museli chudnut jedine hladovkou, tolko k tomu zdraviu. Takisto celulitida nie je zavisla od vahy ani sirsie panvove kosti. Chudnut uz vobec nepotrebujete, ak chcete viac pohybu, zaradte si do programu cvicenie vecer, da sa najst mnoho aktivit tohto druhu,ktore zacinaju o 19.00 napr. Takisto ak ste vegetarianka, uistite sa, ze viete, ako byt vegetarianom, aby nedoslo k nedostatku zakladnych zivin. Nie je to len o vyluceni masa.
RoxYna
14. 1. 2012 20:11:17
Ďakujem vám za odpoveď :) cením si toho :)