33724  14. 1. 2012 17:23:11 - tinka7777

Tvrdnutie bručka v 22tt tehotenstva?

Dobrý deň,
prosim Vas potrebujem rýchlu odpoved,som v 22tyzdni tehotenstva a uz mi zo 5dni tvrdne brusko. Najprv to bolo asi 3-4krat za den a uz druhy den je to častejsie. beriem aj magnezium, ale nepomaha dako. Bola som aj u dr. pozrel ma ze sa neotvaram, ale neviem do kedy je dobre a ako často ked tvrdne. Či je toto este normalne alebo už nie je. Nechcem ist do nemocnici lezat a snazim sa dodrziavat aj kludovy rezim.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tvrdnutie bruška v priebehu tehotenstva je dosť časté. Záleží to aj od denných činností, záťaži čo v priebehu dňa máte. Na diaľku sa skutočne nedá posúdiť, či je to normálne, alebo si to vyžaduje lekára. Pokiaľ ste svojho lekára o tvrdnutí bruška informovala a on vám predpísal Mg, tak záleží aj od dávky. Môžete užiť až 6 tabl/denne ale až po spoločnej dohode s vaším lekárom. Preto doporučujem ho aspoň telefonicky kontaktovať. Zvoľnite tempo, viac relaxujte a odpočívajte. Ak tvrdnutie bruška aj napriek odpočinku bude pokračovať a bude to čoraz častejšie, tak sa potom obráťte na pohotovosť.

Komentáře uživatelů ...

tinka7777
8. 3. 2012 21:47:56
no,uz som v 30tt. ja ho mavam aj v klude ked lezim. nie len ked sa hybem. a je to denne aj 10krat. lekarka je o tom informovana neriesi to nijak len magne B6 2x denne. ze sa neotvaram tak je to ok. tak neviem ci aj podla vas je to v poriadku,lebo ja sa dost bojim aby som predcasne neporodila. a este sa chcem opytat na jednu otazku raz som to sem uz pisala,ja trpim genitalnym herpesom,prekonala som ho uz v minulosti cize este pred otehotnenim. pocas tehotnosti som ho uz mala 5 krat. nemusim sa bat nakazy babetka? mozu sa uzivat lieky herpesin pred porodom aby v case porodu nebol vysyp? dakujem za odpoved
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 3. 2012 15:01:19
Vhodné je profilakticky mesiac pred porodom nasadiť antivirotickú liečbu. Ak by sa výsev objavil v čase porodu, tak samozrejme nebude možné z tohoto dovodu viesť porod vaginálne, ale bude indikovaná sekcia, čiže cisársky rez. Pokiaľ lekárka o tom vie, máte nasadený Mg, tak sa obávať nemusíte. Doležité je, že sa neotvárate, že krčok maternice je uzatvorený a pevne drží, takže predčasný porod vám nehrozí!
tinka7777
15. 3. 2012 12:46:27
dakujem Vám pekne:-) budem informovat:-)
tinka7777
15. 3. 2012 22:19:03
Este som sa Vas zabudla opytat,ako to myslite s nasadenim herpesinu? mesiac pred porodom a na ako dlho ho uzivat? dakujem

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk