33737  14. 1. 2012 23:24:58 - Nicol1994

Elektřin komplex II.

Druhá část:
Možná by mi stačil vztah založený jen na sexu. (Vliv mé matky: dost střídala partnery, kteří u nás bydleli a souložili spolu hned za dveřmi mého pokojíčku, a také jsem jako velmi malá nacházela její hromadu knih o sexu). Možná moje podvědomí (i životním stylem)je připravené na sexuální život, a stále se mu ho nedostává. Podle svých představ bych se vyspala s mnoha muži a to by mi možná stačilo. Ale přesto si myslím, že někde ve mně je rodinný typ (děti mám velmi ráda), na dlouhodobý vztah, na věrnou lásku. Ale před ostatními jsem za cynika, který pohrdá tomuto archetypu. Jsem feministka... Možná také trochu rozdvojená osobnost (ale jinak jsem psychicky velmi odolná -podle mého soudu v pořádku, i když mám k opaku indispozice). Jsem panna. Je to zvláštní, protože se tak necítím a nikdo by to ani z chování nepoznal. Mám celkem nechutenství k sexu bez lásky. Ale v zápalu hormonů bych se s dotyčným na jednu noc vyspala -to je taky druh okamžité lásky. Ale občas mám sny, do kterých se mi autentický pocit lásky promítá. Tam se před ním nestydím, miluju všechny jeho chyby a nedostatky, věřím mu jeho lásku.. Ale ve skutečnost se to nedokáže proměnit. A myslím, že problém je ve mně. Vidina mého prvního sexu je "jednonocová" (třeba s učitelem 26, jenž se mi momentálně líbí -má dítě). A ASI bych nechtěla víc. Jen milence -možná.. Samozřejmě mám také to, že se mi někdo líbí, pak projeví zájem a mě naprosto přejde chuť -ale to je normální. To není láska. Ale zároveň opravdu nestojím o to, jak to mají některá vrstevnice, které s někým neustále chodí (různě je mění) třeba od 14 let, a pak už nikdy nedokáží být samy.
Tak vás prosím o pomoc! Co si o mé situaci myslíte? Děkuju moc, dalo mi práci to sepsat a myslím, že mi může rada od Vás pomoct.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
.. sledujete taky, jak se ve Vás perou protichůdné tendence? Kde jste v tom Vy sama? Zdá se mi, že ve skutečnosti toužíte po vztahu a vzájemnosti. A více "pro okolí" jste za drsnou a cynickou, která chce sex jen nezávazně. Doporučila bych Vám dopřát si chvilku a ujasnit si, jak byste ten vztah skutčně chtěla. Ve Vašich snech je to hodně výrazné, že tak silně prožíváte skutečnou přijímající a respektující lásku (k muži, ale i sama k sobě)- že ten dar v sobě od dětství máte. Sen většinou hovoří jazykem podvědomí: promlouvá za vaše skrytá přání. Takže bych Vám radila si vše ještě jednou promyslet.

Komentáře uživatelů ...

Izinka
15. 1. 2012 10:34:06
No ja osobne si myslím že sa tým nemusíte vôbec trápiť. Pretože máte 17 rokov a u Vás ta láska príde možno neskôr. Ano sú dievčatá ktorú ju už majú ale každí je iní. A určite na Vaše pocity vplýva aj Váš život. Ako ste žili, nemali ste obetovanú lásku aj ked ste ju veľmi potrebovali. A teraz mate pocit že sa nedokážete zamilovať. Ale je určite vela mužov ktorých môžte milovať. A vôbec nemusíte na nich hladať žiadne detaily. Myslím že na tom že Vás priťahujú starší nie je vôbec nič zlé. Ale ako som už písala nemusíte sa tým vôbec trápiť. A možno ste pripravená na sexuálny život ale ved ktomu Vám nič nebráni. A po čase sa určite zamilujete. Tak že hlavu hore aj tak ste ešte mladá a máte ešte čas. :)
martin81
15. 1. 2012 11:06:12
To ze mas este vela casu je pravda, a este by som ta chcel upozornit na jedno. Mas 17 rokov, sice si myslis ze si velmi inteligenta, a ocividne aj naozaj si, ale nezamienaj si inteligenciu so zivotnou mudrostou. Aj ked si myslis ze tvoje nazory teraz su proste spravne, opodstatnene, o rok sa mozu zmenit viac ako si myslis. Pozna to kazdy z vlastnej skusenosti, o niecom bol uplne presvedceny - ked si o rok spomenul, aky bol, pripadal si ako idiot. Takze rozhodovat sa ci budes viest rodinny, alebo single zivot teraz naozaj nema zmysel. Radsej sa sustred na strednu a potom vysoku skolu, on sa uz niekto po case najde, kto ti padne do oka, ci uz mladsi alebo starsi. Ale neradil by som ti zvadzat zenatych muzov, nech nesposobujes sama nieco podobne ako to, co tebe pokazilo detstvo.
Nicol1994
15. 1. 2012 18:01:17
Děkuji za obě odpovědi! :) Izinka mi dodala pozitivní energii. Je dobré slyšet radu od někoho staršího, kdo vše vidí s odstupem. V něčem mi kamarádky vrstevnice prostě pomoci nemůžou. Opravdu jsem se bála, že nejsem schopná lásku přijímat ani opětovat. Doufám, že jste měla pravdu :). Ne, věřím! S přáním všeho dobrého N.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy