33749  15. 1. 2012 12:06:39 - p.Robert

Častá masturbácia

Dobrý deň,
Mam 22 rokov, mojim prblemom je, že poslednej dobe trva to uz 3 roky pocitujem celmi casto nutkania maturbovat. Nie som schopny vydrzat ani 3 dni aj ked to sam nevyhladavam. Snazim sa to potlacit ale nejde to niekedy mi to vadi nakolko som veriacim clovekom a je to svojim sposobom nečistota ktora je hriechom. Zvyknem masturbovat aj 5-6 krat do tyzdna. Ocakavam Vas nazor a dakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Nemáte žádný zdravotní problém. Maturbace je zcela přizonená a potlačovat ji nemá dle mého názoru žádný smyl. V otázkách teologických se doporučuji obrátit na kněze příp. další členy církve, určitě Vám dokáží poradit.

Komentáře uživatelů ...

SentByRavens
15. 1. 2012 17:38:47
tiež som mal rovnaký problém ( po masturbácii prišli neskutočné výčitky svedomia) bolo mi doslova zo mňa zle..v prvom rade prestaň pozerať porno ak náhodou pozeraš a to najdôležitejšie daj Boha na prve miesto vo svojom živote a on Ti pomôže. Čiň pokánie a nezabúdaj - dôležitý je boj.
Bader
15. 1. 2012 21:20:46
Sexuálny pud je veľmi silný a telo si svoje žiada. Ak chýba sexuálne uvoľnenie zvlášť v mladšom veku (akoukoľvek cestou ) môže sa prejaviť nervozitou, nespokojnosťou až depresiou. Sex patrí k životu a u mladého človeka je zvlášť jeho potreba intenzívna. Keď ste hladný tak sa najete, lebo to vaše telo potrebuje. A mladosť je príznačná i zvýšenou chuťou na sex. Organizmus je prírodou tak nastavený. Myslím, že to zbytočne považujeme za hriech pretože je to súčasť živote ako dýchanie,alebo potreba sa najesť. Človek keď dospeje stretne partnera, partnerku a svoje sex. potreby rieši s ním spolu v láske a porozumení. Ale do vtedy aby sa mohol venovať príprave na život, učiť sa a pod. nemal by sa rozptyľovať a trápiť a mať výčitky keď svoj sex. pud tlmí vlastným pričinením.
loket
16. 1. 2012 7:02:45
Masturbujete jen 5-6 krát týdně? Tak to není problém zdravotní či sexuologický. Pokládáte-li to za hřích, budete to muset řešit s farářem, ne ve zdravotní poradě. Neprozradil jste nám, ke které církvi patříte. Jestli k některé protestantské, připoměl bych vám slova Jana Ámose Komenského: "Lepšieť oplodníkem svým hýbati nežli domy neřestné navštěvovati." Jestli ale jste katolík, tak vám stačí, když se čas od času vyzpovídáte. Jsou i těžší hříchy než sebehana, z kterých se katolíci vyzpovídají a mohou hřešit dál.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie