33860  18. 1. 2012 4:30:59 - veverka39

Bolest břicha

Dobrý den,
už několik let mě trápí střeva, asi před 12-ti lety jsem trpěla tak velkou zácpou,že jsem musela ambulatně docházet na klystýr, rok na to jsem podstoupila odstranění srůstů na střevech.Bolesti břicha, střídavý průjem ze zácpou mě, ale trápil dál.Během té doby u mě nastali kožní problémy, zejména na hýždích, prsou a zádech.Kožní lékařka mi nechala odebrat vzorky kůže z hýždí a zad, nic se nenašlo. Řekla mi,že to je z velké pravděpodobnosti problém trávení,alergie na lepek. To do dnes nevím,protože jsem odmítla za strachu několikrát kolonoskopii. Proč píši dnes:Asi 3 týdny mám opravdu veliké bolesti břicha,zejména v pravém podbříšku až k pupku, ta bolest je někdy záchvatovitá,trvá pár minut,ale srazí mě na kolena.Břicho bolí pořád, budí mě ze spaní, mám střídavě zácpu s průjmem,při průjmu jsou bolesti takového rázu,že cítím mdloby. Začínám mít velký problém z odcházením plynů,ve střevech mi brní-je to nepříjemné,musím si i hodinu mačkat břicho aby něco malinko plynů odešlo. Do konečníku dostávám tlakovou bodavou bolest, že nemůžu ani sedět, někdy ani chodit. Já nevím jak to popsat, prostě cítím to břicho nějak divně,hlavně to brnění ve střevech. Já nevím k čemu popsat sílu bolesti. Určitě jste někdy měli průjem, který byl doprovázen ukrutnými bolestmi, ale po vyprázdnění vše odeznělo, tak to já mám pořád, v klidu, při zácpě, při průjmu.
K anamnéze můžu dodat:slepé střevo ex, operace pupeční kýly,žlučník ex,císařský řez,kolnizace dělož. čípku,odstranění srůstů střev.Často zánět moč.cest /3x do roka/, 1x za 3 roky ledvinová kolika,kožní problémy,pálení očí. Moc Vám děkuji. Jsou 4h ráno a já od bolesti opět nespím. S pozdravem a přáním hezkého dne. Veverka39

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Přikláním se k názoru, že jde o blíže nespecifikované střevní onemocnění (celiakie, ulcerózní kolitida aj.) Další přidružená onemocnění dle mého názoru souvisejí s primárním onemocněním střev. Bohužel bez koloniskopického vyšetření není možné správně situaci zhodnitit. Takže překonejte strach a vyšetření určitě podstupte. (Samotné vyšetření není, tak hrozné, jak je v některých diskuzích popisováno, což mohu z vlastní zkušenosti potvrdit). Kromě toho, vyšetření na potvrzení celiakie tj. biopsie duodena, kterému předchází odběr krve a vyšetření protilátek, se provádí při gastroskopii, nikoliv kolonoskopii. Držím palce, ať se problém podaří co nejdříve vyřešit.

Komentáře uživatelů ...