33902  19. 1. 2012 15:00:33 - Kraska

Láska na vysoké

Přicházím s problémem, který mě už velmi dlouho trápí. Potkávám jednoho muže, který mě velmi přitahuje a líbí se mi. Problém je v tom, že se ho velmi stydím a nevím si pomôcť. Je to můj učitel, i když mě neučí nic. Poprvé jsme se setkali a tehdy byl ke mně velmi milý.Snažil se mi pomoci, abych se uvolnila a nebála.Delší dobu jsme se neviděli.Pamatoval si na mě i za mnou otáčel.Naposledy, když jsem odcházela, nepodívala jsem na něj, jen jsem se mu pozdravila a on trochu zklamaně odzdravil, ale úplně jinak než ostatným.Predtým jsem se celou dobu tvářila, že ho nevidím.To jsem dělala častěji ze strachu. Když se na mě podívá, celá se stáhnu, nevím na něj podívat. On si teď asi myslí, že mi vadí a že se mu vyhýbám. Nevím, čeho se vlastně bojím. On je starší.To ale problém není. Mám strach, že by si to mohl špatně vysvětlit. Jak se mu mám promluvit? Co mám udělat? Jak překonat ostýchavost? Jdu se propadnout. Říkám si, že by to špatně dopadlo. Vím, že se mu líbí typ baby jako jsem já. Jsem atraktivní holka, mám skvělou postavu a jsem i inteligentní, tím se nechci chlubit,to mi lidi říkaji aj neznámí. Můj strach není kvůli mému vzhledu. Když jsme se potkali poprvé, byl ze mě také mimo, až skoro zakopl a nevěděl spustit zrak.
Teď mi je to líto, protože se začíná tvářit jako já. Bohužel, nesetkáváme ho až tak často, jak bych chtěla. Muži se za mnou otáčejí. Já bych chtěla poznat jeho. Nedokážu se však prekonať. Ako se mu mám promluvil?Proč mám komplexy a jak je odstranit? Neboť teď bych asi já po mé ignorace měla něco udělat.Jak se mohu odlišit od ostatních a ukázat mu, že jsem jiná a záleží mi na něm?Prosím, pomozte mi, protože už nevím, co dál. Děkuji

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Potrebovali by ste asi príležitosť, kde by ste sa stretli a mohli sa aj lepšie zoznámiť. Na VŠ bývajú často "krúžkovice" a iné "-ice", preto môžete so spolužiakmi nejakú zorganizovať a učiteľa pozvať. Ďalšia možnosť je, že tam kde to nejde osobným kontaktom je výborným prostriedkom email. Takže môžete si vymyslieť zámienku a napísať mu mail, aby ste ukázali svoj záujem. Uvidíte ako zareaguje. Pokiaľ má záujem, určite sa veľmi bude snažiť, aby ste boli čo najdlhšie v kontakte. držím palce.

Komentáře uživatelů ...

Kraska
21. 1. 2012 19:57:03
Je to můj učitel z vysoké školy

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy