33939  20. 1. 2012 17:23:50 - kvaaaaak

Vyrážka na tříslech, pupku, podpaží a tváři

Dobrý den,
asi před 3 týzdny se mi udělala v tříslech vyrážka, postupně se mi udělali i další, menší - flek na tváři, v podpaží, na očních víčkách a malý flíček v pupku. Vyrážky hrozně svědily, ne všechny, nejvíce ta v tříslech a pupku. Po týdnu jsem nejprve začal používal Canesten, který pouze zmírňoval svědění, pak jsem se poradil v lékárně a na základě vyrážky na čele mi byla místo Canestenu doporučena mast Hydrocortison v kombinaci s Claritinem. Claritin téměř úplně potlačil svědění a po pár dnech se vyrážky začaly zlepšovat - na očních víčkách zmizeli po 2 dnech, ostatní se ale sice zlepšili, no nezmizeli zatím úplně. Hydrocortison užívám asi týden, podle doporučení se může užívat max. 10 dní, co prosím dělat pak? Jak dlouho může trvat léčba? A o jakou vyrážku se může jednat? Přikladám fotografie. Děkuji.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Vyrážka na tříslech, pupku, podpaží a tváři

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Hydrocortizon neřeší příčinu problému, pouze potlačuje omezuje zarudnutí. V případě, že Claritine účínkuje, půjde o alergický problém, doporučuji tedy vyhledat lékaře a situaci řešit s ním. Je možné, že bude nutné dlouhodobě nasadit antihistaminika k potlačení alergické reakce resp. nalézt přesnou příčinu Vašich problémů.

Komentáře uživatelů ...

Bader
20. 1. 2012 19:25:38
Už ste toho vyskúšal dosť. Klasické dostupné prostriedky nedali všetko do poriadku. Asi vám bude TU ťažko ešte niečo radiť z "domácej kuchyne". Bolo by asi dobré aby to videl dermatológ.
kvaaaaak
22. 1. 2012 2:50:12
Děkuji za odpověď. Až teď jsem si uvědomil všechny souvislosti a je dost možné, že jsem našel příčinu. Jelikož jsem nezměnil nic ve svém jídelníčku ani v bytě co by mohlo způsobovat alergii, jedinou možností zůstává lék, který jsem zapoměl zmínit. Necelé 2 měsíce užívám Betaserc na tinnitus. Myslel jsem si, že ten ale příčinou být nemůže, protože vyrážka se objevila až po měsíci užívání. Těd mi ale došlo, že jsem měl v té době také silnější rýmu, na kterou mi lékař ZÁROVEŇ s BETASERCEM předepsal i CLARITINE, který jsem užíval přesně měsíc a teď jsem si spočítal, že se vyrážky objevili opravdu přesně v době, kdy jsem Claritine vysadil. Navíc se v letáku uvádí vyrážka a svědění jako jedna z možných reakcí. Kontaktuji lékaře a pokusím se to vyřešit. Problém je, že se jedná o posledné balení, které mám ještě dobrat, pak mám přejít na přírodní Tebokan. Otázkou je, jestli teda Betaserc vysadit hned a doufat, že vyrážka zmizí (jak dlouho by to mohlo trvat, jsetli jsou tyhle léky opravdu příčina?) nebo jestli ten necelý měsíc ještě vydržet a užívat Claritine...
Specialista [Internista]
23. 1. 2012 23:58:48
Tato příčina je opravdu možná. V případě, že eliminujete původce, měl by se problém do 2-3 dnů max. 7dní upravit. Pro podrobnější informace se tedy obraťte na Vašeho lékaře. Já osobně bych volil tento postup: Betaserc bych vysadil a přešel na Tebokan, souběžně bral Claritine. Po 7dnech jej vysadil (Claritine) a vyčkal. V případě, že zmiňovaný problém opravdu způsoboval lék Betaserc, neměla by se vyrážka již objevit.
bob2580
6. 3. 2014 12:01:53
zdravim mam stejnej problem cervena na trislech v podpaži na pupku a u oka chtel jsem se zeptat jestli se plati za ten lek Claritin nebo to chradi pojištovna a ten claritin je mast nebo to jsou tablety a jde to koupit bez receptu popřipadě kolik to stoji dekuji za odpoved