33958  21. 1. 2012 14:50:42 - mijousek

Často kolabuji

Dobrý den,
chtěla jsem se jen zeptat že poslední dobou kolabuji. Stačí když stojim pár min. třeba na zastávce a z ničeho nic se mi udělá špatně někdy vnímám okolo sebe a někdy si vůbec nic nepamatuji. Byla jsem už aji u svého lékaře ale ten mi řekl že si mám 14dní měřit tlak a sepisovat ho na lísteček a pak kněmu přijít. A taky se mi stává že když jdu tak mi v hlavě neco křupe takové lupání někdy to přejde ale zase topříjde. Moc děkuji za radu

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Úvaha Vašeho lékaře je správná, neboť popisované stavy mají nejčastější příčinu v nízkém příp. kolísavém krevním tlaku. Doporučuji se tedy řídit radami Vašeho lékaře, TK měřit a poté výsledky společně zhodnotit. Do úvahy také připadá TH Holter (24hodinové monitorování TK).

Komentáře uživatelů ...

mijousek
22. 1. 2012 3:25:20
Mám taky křivou páteř myslíte že by to mohlo být ztoho? Začelo to ve 13letech kde me poslali na EKG nevím ted jistě jak se to jsmenuje ale mela jsem na hlavě takovou tu čepici. Ale nic mi nenašly pak jsem kolabovala vždy na konci roku vzimě jednou pak 2x a ted už častěji. Je mi 18let.Myslíte že bych mohla mít pak problemi když budu těhotká? Říkali mi že bych mohla být celé těhotenství v nemocnici a porod by udělaly císařským řezem.
Specialista [Internista]
22. 1. 2012 10:33:25
Šlo o EEG (měření mozkové aktivity). Bohužel na dálku nelze přesnou příčinu určit. Osobně se přikláním k názoru, že jde o "problematický" TK a doporučoval bych interní vyšetření, kde by také bylo provedeno již zmniňované 24h monitorování tlaku krve. Bohužel vliv na těhotenství momentálně nemohu posoudit, neboť neznám přesnou příčinu.