33959  21. 1. 2012 14:52:29 - erika111

Problém zo stolicou po porode

Som 5tt po porode, no od zaciatku mam problem zo stolicou. Chodim kazdy ci kazdy druhy den, no robi mi problem sa vyprazdnit. Boli to a musim poriadne tlacit, aby nieco so mna vyslo. Je to tym ze som po porode a kym sa to zahoji alebo by mohol byt iny problem?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Bolesti mohou způsobovat hojící se porodní poranění. To že musíte tlačit bude spíše zahuštěnou stolicí. Zkuste zvýšit příjem tekutin (minimálně 3 litry za den), a vysledovat ovoce a zeleninu, které miminko nebude tolik nafukovat. Můžete také zvýšit příjem vlákniny, která stolici změkčí a usnadní Vám vyprázdnění. Bolesti při tlačení můžete pociťovat až do zhojení porodních poranění.

Komentáře uživatelů ...

mesiacik
21. 1. 2012 17:27:17
Nemyslim zeby to bolo sposobene porodom,skuste viac pit a jest ovocie ,zeleninu,taku stravu co nezapeka,pit caje a uvidite ze to pomoze.
lily151
21. 1. 2012 20:39:15
Tuto tazko poradit, lebo ak kojite, prave tie potraviny, ktore by ste mali konzi=umovat na zlepsenie stolice, mozu babo nafukovat. Nema to ale nic s porodom, nema sa vam tam co "hojit", bude to stravou, znizenou pohybovou aktivitou. Skuste zmenu stravy, laktobacily, pohyb v ramci moznosti a snazit sa o pravidelnost v stolici, najlepsie sa "trenovat" na ten isty cas vyprazdnenia. Este je dolezite aj vela pit.