33969  21. 1. 2012 19:05:37 - zazu

LPS, chceme miminko!

Dobrý den,
2 roky se pokoušíme o miminko, před rokem jsme začali docházet do Sanusu, 4x jsem byla na inseminaci, pak na umělém oplodnění a 1x na IFV. Pak mi lékař doporučil laparoskopii, kterou jsem podstoupila 11.12012. Na propouštěcí zprávě mám napsáno provedena LPS,adhaesiolysa a salpingectomia 1.dx. Chtěla bych se zeptat co tyto názvy znamenají, operující lékař mi to moc nevysvětlil. Jen mi řekl, že mi pravý vejcovod museli odstranit, nevím jestli i vaječník. Děkuji za odpověď Zuzka.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Z dotazu vyplývá, že byl proveden zákrok, při kterém byly odstraněny srůsty a odstraněn pravý vejcovod. Vaječník by měl být zachován. V případě, že je levý vejcovod a vaječník v pořádku, těhotenství je možné i přirozenou cestou. V opačném případě by bylo nutné podstoupit IVF.

Komentáře uživatelů ...

zazu
31. 3. 2012 16:59:38
Dobrý den,děkuji za odpověď. Můj ošetřující lékař mi to již také tak vysvětlil. A teď v březnu jsem měla jít na inseminaci, ale bohužel manželův spermiogram tomu neodpovídal a na konec jsem ovulovala z pravého vaječníku, tudíž jsem rovnou podstoupila IVF. Každodenní modlení zřejmě zabralo, vypadá to že jsem těhotná. Ještě jednou díky za odpověď. Zuzka

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk