33975  22. 1. 2012 8:38:53 - juma88

Bývanie s rodičmi

Dobrý den,ako sa dá normálne vychádzať s rodičmi- ked mama stale musi ma poučovať, ako keby nič neviem. Pravdaze mam vsetkého plne zuby a neviem primerane reagovat a na vsetko sa prudko reagujem a otec za takéto spravanie len hovori,- nejednaj so mnou takto, lebo inak mozes íst (my by sme s manzelom najradsej, ale co ked nemame peniaze a nic insie nam neostava) a vrchol vsetkeho je ze nas dom je dvojgeneracny spolu byvame v jednej časti a chceli by sme si prerobiť druhu časť a otec to nechce dovoliť. Je mi na nic a takýto rozzureny zivot mna nebaví.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Nerozumím Vašemu problému "nemáme peníze a nic jiného nám nezbývá". Vždyť jste dospělý pár, který si (jako každý jiný) může na sebe peníze vydělat a osamostatnit se. Tak proč byste měli věčně zůstávat v domě Vašich rodičů?!?
Vaši Vám nabízejí možnost bydlení, což není standardní, co by za to některé jiné páry daly. A já podotýkám, že soužití s rodiči není určitě ideální řešení. Osamostatněte se.
A než něco najdete, můžete zlepšit komunikaci u Vás doma. Máte dojem, že ve Vás Vaši rodiče stále vidí malou holku. Tak jim nedejte příležitost si to myslet! Jedntejte jako dospělá a stejně tak to chtějte i po nich.

Komentáře uživatelů ...

lily151
26. 1. 2012 21:18:15
Pani psychologicka ma pravdu, byvanie u rodicov je nadstandard,obaja ste dospeli ludia, ktori maju byt schopni si na seba zarobit. A "vrchol vsetkeho", ze vam niekto nedovoli si podla vas prerobit jeho dom?Mam inu predstavu o "vrchole".

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy