34009  23. 1. 2012 8:08:41 - Petrape

Plodné dny

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit? Před čtyřmi měsíci jsem přestala brát antikoncepci. S přítelem se snažíme o miminko už třetí měsíc. Je mi jasné, že po deseti letech braní antikoncepce není nikde napsáno, že už bych měla být těhotná, myslím :-D. Jde mi ale o to, že nevím, kdy mám plodné dny a byla bych komu koli z vás vděčná, kdyby mi poradil. Antikoncepci jsem brala jak se mi zrovna hodilo, někdy dva měsíce v kuse, někdy ne. Takže moje menstruace byla nepravidelná. Od té doby co jsem vysadila prášky, jsem neměla problém s menstruačním cyklem, jako některé ženy. Po vysazení se moje první menstruace dostavila po 30dnech, další po 28, potom po 27 a nyní opět po 28. Poradí mi prosím někdo, kdy jsou moje plodné dny? Pokud vložím do kalkulačky na netu údaje, které požadují, vyjdou mi plodné dny od 31.1.2012 do 4.2.2012, ale kde je ta jistota? Je možné, že k ovulaci vůbec neodochází? Prosím poraďte. Děkuju.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
100% istotu mať nikdy nebudete, pokiaľ vám sám lekár ovuláciu tzv. folikulometriou nepotvrdí. Určenie si plodných dní pomocou výpočtu alebo pomocou kalkulačky na internete je len orientačný údaj. Z vlastnej skúsenosti však viem, že najlepšie je sa nesledovať. Milovať sa s partnerom skutočne vtedy, keď na milovanie máte práve chuť a nie preto, že vám to určil nejaký výpočet. Ak ste obaja zdraví, vy máte pravidelný cyklu a prebieha ovulácia, tak stačí mať pohlavný styk á 2 až 3 dni a čoskoro sa dočkáte pozitívneho tehot. testu.

Komentáře uživatelů ...

jozko.obcan
24. 1. 2012 9:47:10
Na plodné dni nepoužívajte žiadnu kalkulačku, pretože to vobec nieje presne. Ovulácia sa dá zistiť tak, že začnete vo zvýšenej miere vylučovať priesvitný hlien. V čase vrcholu ovulácie je hlien taký elastický, že ho môžete roztiahnuť medzi dvoma prstami aj na 5-10 cm a je podobný vaječnému bielku. Ak chcete zistiť presne, kedy máte ovuláciu, tak v lekárni predávajú ovulačné testy. Jeden z najlacnejších je podobný ako malý vreckový mikroskop. Takže držím palce v otehotnenie :) P.S.: Aspoň teraz vidíte, že antikoncepcia má aj značné negatívne účinky.
Petrape
24. 1. 2012 10:22:45
Děkuji za radu. Už nad ovulačními testy taky hodně přemýšlím, ale zase si říkám, že nechci měřit, a zkoumať a tím se stresovat. Až to přijde, tak to přijde :-D To si říkám, ale moc se toho nedá držet. A ještě se zeptám, je možné dostat menstruaci a přesto být těhotná? Menstruace mi teď trvala tři dny, dva dny silné krvácení a včera téměř nic, stejně jako dnes. A pocity na zvracení, mdloby, ty cítím stále. Je možné, že jsem měla ovulaci těsně před menstruací a ta se dostavilo, i když třeba už teď je vajíčko oplodněné. Přijde mi, že se mi i zvětšila prsa...ale asi to přeháním.
jozko.obcan
26. 1. 2012 11:12:42
Existujú ženy,ktoré mávajú plodné dni len počas menštruácie, ale to sú fakt výnimky. Možno medzi ne patríte. Preto si overte či nie ste tehotná tehotenským testom. Bežne sa stáva, že ženy po otehotnení dostanú ešte nasledujúcu menštruáciu, resp. slabšie krvácanie. Určite sa Vám, ale prsia hneď nezačnú zväčšovať, tie sa začnú až v 2-3 mesiaci, takže to si len nahovárate :)
Petrape
27. 1. 2012 10:17:47
Ano, člověk si toho dokáže spoustu vsugerovat a pak je zbytečně zklamaný... Kdyby šlo alespoň nemyslet a tolik se otěhotněním nezabývat, bylo by to jednoduší a nebyla by ta psychika tolik ovlivňována. Počkáme a uvidíme. Každý nemůže mít štěstí.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky